Vrtejbenka, kaj nič ne hodiš na tržnico? Ker domačih kur nimam, sem zadovoljna s ponudbo, ki jo dobim na pokritem delu glavne tržnice, ali na moji v BTCju.
Nama so kurje tace specialiteta 1A. ![]()
Pozdravček!
Vrtejbenka, kaj nič ne hodiš na tržnico? Ker domačih kur nimam, sem zadovoljna s ponudbo, ki jo dobim na pokritem delu glavne tržnice, ali na moji v BTCju.
Nama so kurje tace specialiteta 1A. ![]()
Pozdravček!
Samo, da pristavim še svoj lonček, ker me tudi malo jezi ta novodobna, jaz pa tega ne jem. A je tako kar pri veliko družinah. Včeraj smo dolgo klepetale na to temo. Preprosto smo razvadili naše potomce in zdaj je kar je. Sama nimam takih izkušenj, ker so tam daleč in si sami izpolnjujejo želje, a pri sorodnikih in prijateljih je to kar velik problem.
Se dobro spomnim, ko so naše mame skuhale, kar so skuhale in to smo jedli, niti na misel nam ni prišlo, da bi se pogajali za kaj drugega. Ampak časi so se spremenili in z njimi tudi mi. Jaz sem bolj za dogovor, ki zajame več jedi in se da kombinirati. No, lahko je reči. Še vedno je hrane v izobilju in tudi prehrambene navade so se spremenile. Otroci jedo najraje pice, hamburgerje, pomfri, tega pa doma ne moreš ves čas kuhati, če malo misliš tudi na svoje zdravje in zdravje otrok.
Kot rečeno, včeraj vesel piknik in vse, kar se na pikniku je. Od ražnjičev in čevpčičev, do bučk na žaru, paridižnika s sirom... Najhitreje pa je bila prazna posoda s prebrancem.![]()
![]()
![]()
![]()
NEDELJA:
Kurja juhica (od včeraj), sv. trakci s korenčkom (iz voka), špecli s čemažem; zelena solata

Pozdravček!
Dragička,nikoli se ne spomnim na tržnici it v pokriti del..navadno tržnica,ribarnica,želišča..drugič grem pa po kuro še.
Danes domača juha z domačimi rezanci,mešano meso z žara,paradajz solata z kumaricami,papriko.
Zdaj pa kava na Monte di canape z namenenjimi zeti in navijanje za Rossija..trenutno je 4... ![]()
P.s. Fotoaparat je prazen ![]()
Danes pri nas:
njuha z rezanci,
in drobnjakom, pire
, dunajsko ocvrte
prsi in melancane (menda smo po 3 ali koliko že mesecih jedli nekaj ocvrtega doma), sveže breskev kot kompot,
(belega), ![]()
Pri nas danes,kurja juhica,pečen piščanec s krompirjem, paradajzova solata,pecivo.![]()
Goveja juha z zlatimi kroglicami za predjed, glavna jed: govedina iz juhe, riž z vinsko omako - vinski zos - po dolgih letih. Ob brskanju po receptih, prijetno presenečena, ugotovila, da se recept nahaja tudi na meni dragi Kul.S.
http://www.kulinarika.net/recepti/794/omake/vinska-omak
Omaka je bila odlična, tako prijetno kislo-sladkastega okusa, da ne bi bilo potrebe še po sladici.
A na željo dedeja (jo je omenjal že ves teden) spekla še "brzinske" pustne krofe.
http://www.kulinarika.net/recepti/4670/sladice/pustni-k
Sedaj pa malo na off ob eni
in listanju po kulinariki.
Včeraj: piščančja obara, sladki zdrobovi cmočki.
Danes: tunini polpeti, pečen krompir, paradižnikova solata, pasji smrčki.
lepo nedeljo želim
Danes: Pečeni svinjski kotleti, pečena špic paprika, kuhan riž, s korenjem, domača endivija, s paradižnikom in česnom. Sladica: formula 1 za moški del, sicer pa
(še bo) in sladoled Planica,
in belo
Za jutri pripravljam mesno mešano lazanjo (z meltim mesom in zelenjevo - bučke, paradižnik, jajčevec), pesa ter pehtranova
. ![]()
Danes:
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Nadevani paradižniki po grško (Gemista)

Juha iz čičerike in rožmarina