Lignji na ingverhu, česnu, z dodatkom sojinem ribje in ostrigine omake, pa kanček vina; zraven pečen krompir z vrta, zelena solata z vrta moje mame,in na hitro opelena zelenjava z lastnega vrta; kam sodi prt na mizi, pa ugibajte:
Lignji na ingverhu, česnu, z dodatkom sojinem ribje in ostrigine omake, pa kanček vina; zraven pečen krompir z vrta, zelena solata z vrta moje mame,in na hitro opelena zelenjava z lastnega vrta; kam sodi prt na mizi, pa ugibajte:
@MBrando, hvala za prijazen komentar, ti kar kopiraj, saj zato pa je tale naša čudovita tema, me veseli, da smo ![]()
in želim ti veliko kulinaričnih uspehov, ter lep popoldan in večer ![]()
SOBOTA:
Povabljena sva bila na ribe, kromprjevo solato ter mešano solato.
Spodobi se, da nekaj prineseš - steklenica cvička, bučnica ter buča z makom:

Pozdravček!
Pri meni jedilnica za lepo vreme temporalmente cerrado, torej začasno zaprto, neki mi klima ne dela, danes je bilo 36 stopinj, v drugi jedilnici pa 23, seveda, se odločim za slednjo ( prej si seveda vzamem tiusto urico, da pospravim mizo ).
Danes grem mim vaškeg ribnika............. ah, je že folklora, pa brasosi ( objemi ) pa kissosi ( poljubi ), pa kje si, pa, a se ti je sfrkljalo da nič več rib ne kupuješ............
| mamamia je napisal/a: |
|
Jaz sem par takšnih prtov prinesla pred desetimi leti iz Jemna :)))
Seveda sem jih pred tem unosila na glavi... :)
Tako nekako, ja, samo da je tale kupljen v Jordaniji ![]()
![]()
Danes: trakci junčjega plečeta, jajčevci, paprika, paradižnik, na kose čebula, na koščke česen...
in kumarična solata
Sem se namenila občudovati ežojev foto poster, pa ga je zamenjal![]()
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
Danes: trakci junčjega plečeta, jajčevci, paprika, paradižnik, na kose čebula, na koščke česen... in kumarična solata
Sem se namenila občudovati ežojev foto poster, pa ga je zamenjal lp
|
mišzmoke, dej povej, kakšni so to trakci junčnjega plečeta ![]()
![]()
bi tudi jaz jutri nekaj takega naredila, vse ostalo imam doma. Pa še malo se nasmejte, moja popoldanska slaščica " alla babka "
prav ti je, pri 38o se "peče" samo sladoled...
Jaz pa bi zdajle en kos sladice a la Babka, sladoled mi že iz ušes ven gleda.Babka, čisto ok izgleda, pa tud dobra je, sem prepričana. Te dni mi pa apetit šteka, šele proti večeru bi kaj konkretnega.![]()
Danes : filane paprike in pire krompir, brez solate. Sem jo sicer kupila, ampak čaka na jutri. ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla