jajca na oko :)
Laybach
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način
jajca na oko :)
LaybachZdruženo kraljestvo ima svojega malega princa, naša Kulinarika pa enega kuharskega princa! Je že čas, da mu tudi Beti malo "pohofira". ![]()
![]()
Danes pire, blitva in sv. zrezki pa še solatka.
Lp
ursiiiSardelice iz
jadranskega, polivka ,česen,peteršilj.
. Posladek ![]()

Mleto meso na vse možne načine ;) Zložena pehtranka pa tudi že diši.
BrgitaDanes je moja kuhinja bila podobna menzi- kuhala sem in kuhala: bolognese omaka, golaž, telečji trakci v omaki, piščančji fileji v omaki... vse sem pasterizirala za počitnice....
Jedli pa smo filane paprike iz zaloge, sveži golaž, solato...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
žrebičkov golaž, makarončki in mešana solata (kristalka, čebula, paprika, paradižnik in kumare)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Včeraj je bilo pa presenečenje. Testenine s tartufi
. Božansko. Hvala mami![]()
Iz srca vam hvala, gospod Ežoj, za vaš izčrpen odgovor. Res nisem vedel da obstaja tudi BUČNICA v sladki izvedbi. Se mi pa zdi ena super ideja to ja. Ampak to so običanje bučke, ali to mrbit uporabite HOKAIDO buče?
Drugače imam pa sam rad sledeče izvedbe "burekov": recimo z z zeljem, ali pa z špinačo, pa tudi s skuto in gozdnimi sadeži je super. Seveda pa ne manjkata klasiki z mesom in ali skuto.
Uff, ne upam se še spravit na vlečeno testo. Se mi zdi to eno veliko spoštovanja delo opravilo, katere obvladajo none in nonoti, sam pa ne vem če sem že na tisti točki...pje
Pa želim vam DOBER TEK za še preostanek BUČNICE (ali kakorkoli se temu poreče strokovno)
Ponedeljek:
Piknik v krogu miny družine z našim v.d vnukom/bratcem (malim novo pečenim EU purgerjem
)
Torek:
- Mešanica domačih jajčnih rezancev in pest pz miny polžkov (
)
- Popražene drobtinice na maslu ter primešane med testenine ![]()
- Popražena zelenjava marinirana v olivcu in vegeti
- skleda SOLJATIKE
- gorčica
Danes:
- Svinjski možgani z dvema umešanima jajčkoma
- Kuhan mlad krompir s peteršiljem iz vrta (ogromno tega.NJAM)
- popečena zelenjava
- SOLJAT
Trixi, to pomeni, da vroče polniš v kozarčke, tudi meso?
DoloresKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način

Jabolčne kremšnite