Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Zadnja dva dneva smo tako hitro pojedli in pozabili slikat, no danes pa je le uspelo....

Kosilo v voku: svinjska ribica z indijskimi oreški, hrustljavi piščanec, piščančji file z indijskimi oreški, sladko kisla omaka, kumarična solata

in puding

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 24. 2013 18:40

danes: pečena svinjska krača in krompir, mešana solata: kitajsko zelje,endivija,rukola,rdeč radič,paradižnik, koruza.....kar nekaj v stilu, čiščenje po hladilniku

babka1951

Nihau! (to je po kitajsko zivjo!)

Trixi, krasno zgleda, cisto kistajsko!

P.S. sem se naucila pozdraviti po kitajsko vceraj, ko sem sla skupaj s svojo 20 mesecno vnukinjo na uro kitajscine. Evo, pa mi ze naslednji dan prav pride znanje kitajscine.  

Tukaj ze dojencke vozijo na razne tecaje, starsi in stari starsi pa tudi kaj odnesejo zraven. 

Danes bomo kuhali, samo se ne vem kaj, najbrz polento in mesno omako.

naor

Polenta z domačimi suhimi jurčki(pol-pol),malo ohlajena in popečena na olivnem olju z malo česna,zelena solata.

polarbear

Danes: domače krvavice, pire krompir, kisla repa s fižolom 

breskva

Včeraj za prsteke obliznit:
-KUSKUS RIŽOTA (ogromno čebule,česna, malo korenčka in graha in začimbe. Vse popraženo na domačem primorskem olivcu)
-brokoli/cvetača kuhana nato pa popečena na francoskem maslu ter posipana s curryem
-mešana soljat; domača vložena rdeča pesa, radič, črna redkev, rdeča domača čebulj in česen, zelene olive. NJAAAM
-2 veliki žlici gorčice
Večer in Jana 

Danes: Še v fazi odločanja...Mama vabi v KITAJSKO PALAČANO na ljubljanski v Mbju, po drugi strani pa imam doma še nekaj zelenjave za porabit, preden grem k družini za par dni. Kaj menite vi?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Ah, MBrando, če mama vabi, potem ne odkloniš  zelenjavo pa lahko sabo neseš

Pri nas danes špageti z bolognese-milanese omako in endivija. Slikala ne bom, mate ene par strani nazaj slikco

JJ

Nic nismo kuhali, bili povaljeni v eno italijansko restavracijo. Ostali navduseni nad vsem, jaz samo nad solato, ki je bil res po mojem okusu. Pizza margeritha dalec od italijanske sestrice, ravioli in mesni cmocki plavali v paradiznikovi omaki. Potem pa browniji v ogromni stekleni skledi s sladoledom in smetano. Sem se pocutila prav dolgocasno s svojim okusom. Vsec mi je bila predjed s krasnim kruhom in olivnim in bucnim oljem. Vseeno nisem odsla lacna, samo pricakovala sem prevec. 

naor

danes za kosilo:

gobova juha,ajdivi žganci

sladica:

panakota, kavica

dolenc52

oprostite napaki sem mislila ajdovi žganci

dolenc52

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti