Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes, pri nas segedin(od včeraj)pražen krompir,pečen koklet(ker se je meso iz segedina včeraj pojedej)za popoldan, sirov zavitek.

Milži

Skutni štruklji,mešan kompot.

polarbear

NEDELJA:

Korenčkova juhica; nadevan puranji zrezek, pečena sv. rebra, krompir v kosih z ocvirki, rdeče zelje; zelena solata; ponovno jabolčna pita "okroglega videza":

Pozdravček!

Danes pri nas:  juha z rezanci in , pečena  iz juhe, riž, zadnja letošnja domača solata z nekja motovilca, pečena jabolka z izabelinimi jagodami. Pozno popoldan  na sosednjem hribu, še prej pa doma mlinc....mmmmmm, ga že dolgo ni bilo.

rimljanka

Danes: rižota s čičeriko, zajček v omaki, črna redkev s fižolom, 

Ponedeljek: sojini špageti, jurčki z grahom in korenčkom, rdeča pesa

breskva

Danes pri nas pire krompir in jabolčna čežana, za nekatere pa pire krompir z grahom v omaki, mešana zelena solata s fižolom.

Danes; čebulne bržole, radič s krompirjem.

rosie

Sobota: svinjski dunajski zrezek, tortelini s sirom, zelena solata.

Danes: goveja juha z rezanci in korenčkom, pire krompir in testenine, goveji zrezki v omaki,

endivija, zelje v družbi paprike, paradižnika in čebule, čokoladni puding.

Balenka

Sicer sem rekla, da bom en teden tiho, pa ne morem držati :

Petek: Puranji barbeque.Iz ostankov, na solatnih listih, z malo salse, grškega jogurta in sveže paprike. 

Sobota: Panini s puranom, brie-jem ter solata.

Nedelja: Chicken pot pie z veliko zelenjave in zadnjimi ostanki purana.    v nepredelanem stanju.  

Vanja

Včeraj: Po regelcih jap. kuhinje---> Klein aber fein . Ker se nas je zbralo celo skoraj celotno lj.sorodstvo in ker juhice ni šlo še bolj razredčiti (pol bi to bila že vojaška verzija špinačne juhe), je vsak dobil 2 šeflci (majkemi, osebno bi menjal glavno jed in sladico za 3 takšne krožnike. Ni je čez domačo špinačno juho) juhce.
Nato ostanki pečene ter filane hokaido buče s kuskusem (tetika naredila na čast mene in sestrične, katera obožujema takšne vegi.über zdrave ter barvne kombinacije. PRIPOROČAM!!), domač radič/indi.solata (mmmm) z domačega vrta, nato pa na čast našega slavljenca in prejemnika ZOISOVE NAGRADE dr. Frane Adama, pancake skutina torta (z kozjo skuto in kozjo sirotko) in predaja daril ter .
Lepo preživet podaljšan vikend v Lj. pri sorodnikih

Ok, pancakes obožuje moj stari striček (jaz osebno dam več na tanke palačinke, lepo filane in zapečene v pečici) in tako je njegova hčerka to naredila tako, da smo torto jedli. Se ne da zrolat pancaka in ga zapeči v pečici

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti