| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Danes še vedno diši po izletu: Piščančji ragu, solata. Bananas Foster za desert, oboje pripravljeno doma. Včeraj predjed: Gumbo s piščancem in andoulie klobasico. Pikantno panirane klešče rakovic s še bolj pikantno majonezno omako. Glava jed zame: račka in škampi v omaki s porom, posušenimi paradižniki in dvema vrstama gobic. Zraven umazan riž in mešana zelenjava. Dragi je izbral ocvrto, s škampi polnjeno rakovico (brez lupine, jih ulovijo, ko le to odvržejo), zraven pire krompir in zelenjava.
V petek sva si delila: Ducat ostrig z žara (pekoče česnovo maslo, nekaj parmezana). Po boy (sendvič
|
Vanja, že bere se slastno. Upam, da pošlješ še kakšen recept, pa tudi če ga ne preizkusimo; meni dopade tudi prebiranje o dobri hrani. Gumba in jambalaye še nikoli nisem okusila, v glavnem sem se prvič srečala s temi jedmi pri Faulknerju, pa podobno, žal samo v literaturi še naprej.
Daj napiši Vanja, meni se zdi, da je dosti užitka in veselja tudi v tem, da kaj novega zvemo in se kaj menimo o jedeh. Saj ni treba vsega kar takoj skuhat in še hitro nato pojest.
nola