No, pa sem dobila strokovno razlago, zakaj imam enkrat tiho, drugič ropotajočo solato ![]()
Danes in jutri imamo polnjene paprike, zeleno solato (današnja je bila tiha), kruh, vino.
lp
mzmNo, pa sem dobila strokovno razlago, zakaj imam enkrat tiho, drugič ropotajočo solato ![]()
Danes in jutri imamo polnjene paprike, zeleno solato (današnja je bila tiha), kruh, vino.
lp
mzmJa, miška, fentat je moraš prej, če hočeš da je vse tiho. Meni so vegani najbolj kruti ljudje na planetu! Bikoborec ubije bika in je mir, vegan žveči solatu kar živo in to traja in traja, vegan pa uživa ( verjetno v trpljenju živega bitja, ki ga žvečenjem muči ).......... ![]()
![]()
![]()
Danes:
Izvadim škatlo s prosom, da skuham za prilogo pa iz škatle se kar zakadijo ene zverinice, metuljčki, kaj vem kaj, pol sem ogrnil na bulgur, tam ni bilo živalic.
Jutri bo podobno kosilo ( pečena rebra ne bom stran vrgel ), le priloga bo druga, če najdem kaj takega, kar ne miga in frči!
ežojpire krompir in špinača iz blitve, za zbirčnega Jankota pa pomfri in čevapčiči
Balenka
Danes: skutini cmoki s slivami, pečen pomarančni puding
Danes pri nas: milijonska juha s korenčkom in bučko, zabeljeni vodni žličiniki in radič v solati, tak, ino grenek, ravno prav. Breskve kar tako za povrh.
Jutri: zelenjavno mesna čorba (kar najdeš na vrtu in še kje), v pečici zapečene skutine palačinke, sveže breskve v "kompotu".
in
na sosednjem hribu.
Včeraj: Pri starših na Tinju z družinico iz JazzLenta ( atek, mamika, sinček, hčerkica). Čvekanje od 10.00 do 16.30
. Vmes pa cirka ena ura pavze za prebranac s čičeriko,lečo, kranjsko in vratovino kuhanim v kotlu na odprtem ognju z odprtimi razgledi mimo cerkve proti Boču in Slo.Konjicam ![]()
![]()
Danes: Splet okoliščin zahteva ponovni obisk staršev (Jupiiii, spet bo fino fajn. Rad imam takšne sončne,poletne, vroče dneve polne druženja, čvekanja in topline). Prihod sestrične z možem in hčerkico iz Toronta zahteva taxista, da jih varno prevzame pri stricu in prav tako varno dostavi nazaj
in kakšen KULINARIČEN PRESEŽEK, da se bo vedelo, da DOBRO JEMO!
Kaj bomo z starši scumprali, pa še ne vem. POROČAM kmalu.
Na brzino: pečen krompir+ pečene hrenovke, paradižnik z rukolo. Za sladico pa kava in sladoled ob bazenu :)![]()
danes: mesna štruca, špinačna juha
mali kuharjavljam se po dolgem času...
sicer se ne spomnem kaj vse sem kuhala v dneh, od zadnjega javljanja.
- ombolo na žaru, pečen krompir, dušene bučke, paradižnikova solata
-golaž z njoki
-testenine z bolonjsko omako
-testenine s tunino in smetanovo omako
-pizza
kot desert se zadovoljujemo s palačinkami in španskimi nektarinami, ki so božanske.
Jutri smuknem v trgovino, fantom kupimo ledeno torto za osvežitev, sebi pa špansko tradicionalno sladico-Tarta de Santhiago
lp
ledenka_Široki polnozrnati rezanci s piščancem in mandlji
RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova potica po receptu moje mame

Pekoče piščančje perutničke