Mi smo pa danes jedli: ciganski svinjski zrezki, pire krompir, motovilec, radič, za posladek pa jabolčni štrudelj z rozinami prelit z vanilijevo kremo....mmm
KristinaG
Beljakovi vetrci s kremnim polnilom
Mi smo pa danes jedli: ciganski svinjski zrezki, pire krompir, motovilec, radič, za posladek pa jabolčni štrudelj z rozinami prelit z vanilijevo kremo....mmm
KristinaGUne zverinice se umirile, danes brez lekadola, pa me nič ne boli ( no, skor ) menda tudi vročine ni, teka pa tudi ne. Zaradi tega odšel do tiste štacune....................... ma, neee, kje bi jaz, jaz v take štacune ne hodim. Torej nakako nabavim " Deutches Suppen Huhn ", ( ma ena žval, podobna našemu piščancu, le da se zlepega ne skuha ) in od tega naredim juho. Pojedel krožnik in pol juhe in par koščkov belega mesa, teka še kar nobenega. Sem že mal zaskrbljken, da se ne bi to poznalo na kondicijo (
, uf ste žleht, jaz pa mislim za kondicijo za hodit v hribe ). Torej, danes pri meni oporavek s juho od huhna:
Uf, včeraj sem bil zdelan, nisem niti opazil, da se vrnila mi querida amiga, moram it, je pozdravit v oni drugi temi ( pa ravno sem naštudiral dekolteje natakaric na oktober festu, kot vzorec za pomladno kolekcijo, pa sem mislil dodat ene nasvete, kako nabrusiti škarje................. ah, nič, bo ostalo za drugič )
ežoježoj,
ne prepusti modnega odra na milost in nemilost samo Vendelini! Potrebujemo drugo mnenje.
Jutri: carbonade flamande (po domače: govedina s čebulo dušena v pivu), špecli, solata. Če komu ne bo dovolj, so v skrinji Pečjakove palačinke, pa naj si jih greje in maže s čimer hoče.
SonjaDanes nekaj včerajšnje polente (mrzle), vroča goveja juha in na posebno željo pomarančna sladica
lp
mzmmzm jaz bi prosila za recept za tole pomarančno sladico
jutri imamo kosilo z gosti:
goveja juha z domačo ribano kašo
pečeno ombolo, pražen krompir,dušeno kislo zemlje
zeljnata solata
gibanica
zame vegija pa še nevem :(
lp
ledenka_Govej golaž na Ambrožu pod Krvavcem, za posladek pa vroč čaj iz termoske s pogledom na dolino.
mejačkaPri nas nasekljana mešana solata: zelena solata, črn fižol trdo kuhano jajce, pico de gallo (kot polivka in namesto paradižnika), popečena piščančja prsa in pol pesti zdrobljenih tortilla čipsov za malo hrustljavosti. Povrhu še žlica kremne
polivke za solato (brez maščob). Se m oram pohvalit, je bila enoglasno proglašeno za najboljšo domačo solato.
En glas od ta mlade, en moj.
![]()
Jutri: Ponovitev današnje "hladne enolončnice".
Se vidi, da se mi stanje popravlja. ![]()
![]()
ledenka_, slaščica je preprosta:
- osnovno biskvitno testo (na vsako jajce 35g sladkorja in 40g moke) sem obrezala, ga prepojila z
- mešanico pomarančnega sirupa (enaka teža narezanih pomaranč in sladkorja vre cca 3 minute) svežega
pomarančnega soka in šilcem tropinovca, premazala z
- zdrobljenimi obrezninami, zmešanimi z breskovo marmelado in izdatno
- oblila s stopljeno temno čokolado (dodala cimet)
lp
mzm| JanisJoplin je napisal/a: | ||
Haha, tole je tudi naredila moja mama Danes pa spet piščančje bedro (ja, je treba ponucat), zraven pa solata iz kitajskega zelja s kropirjem.
|
Jaz pa kuhano špinačo odcedim v ta velikem cedilu (za pašto), potem jo pa kar v cedilu sesekljam z robom krožnika. Se mi zdi, da gre tako čisto najhitreje in z najmanj pomivanja.
nolaVčeraj domača pizza. 2 pleha za nas 4 =![]()
Je dobra s slanimi ribicami, čebulo in olivami
(
smo dobili "domače" od ribara iz Punta)
Danes: Puranja rolada iz Hofera (je bla pocen, pa da probamo
), Kitajsko
u salat, brokuli in cvetača (mrbit tud u salat), pečen
(ta pa ne bo u salat)
Kosilo bo verjetno mal kasnej, ker sta ![]()
ravnokar pospravila za zajtrk sirovke, pašteto in vsak po pol litra mleka.... (jesta kot pubertetniki
)
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom

Bovla po kitajsko