Zaposlitev

funuk11  

član od: 30.10.2006

sporočila: 197

tema odprta - 16. jul 2007 11:17 | ogledi: 28.799 | odgovori: 81

Pozdravljeni!

Ne vem kako začeti pa vendar....

Moj problem je sledeči,nikakor ne najdem zaposlitve( V.stopnja).

In na to temo sprašujem kaj narobe delam ali se prijavljam na napačna delovna mesta, premalo izkušenj ali pa ne znam tako dobro napisati prošnje.

Res me že jezi, ker ne vem v čemu je problem.

Mogoče ima kdo enak problem?

Ker vem, da ste tukaj takšni ljudje, ki znate svetovati (vem da bi tudi drugje lahko prosila za pomoč- ampak tukaj se počutim bolj sproščeno) prosim za kakšen nasvet.

Že vnaprej se zahvaljujem!

Lep pozdrav!

funuk11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jul 2007 11:41

Mislim, da si v bistvu odgovorila na vprašanje takrat, ko si rekla, da se na "kulinariki počutiš bolj sproščeno". Namreč, danes se zaposlitev dobi (in to velja za vse, neodvisno od stopnje izobrazbe), če se prej nabildaš z dozo poguma in samozavesti in potem narediš turnejo po kadrovskih službah. Morajo te videti, ti pa jih moraš z svojo prezenco prepričati v to, da bi bilo fino za njih, da bi te zaposlili. Spominjam se dekleta iz Zasavja, ki je nekoč prišlo do mojega takratnega delodajalca, prineslo svoj CV, povedala je, da je napisala kakih 50 prošenj in da ni dobila odgovora, sedaj se je pa odločila, da bo obiskala vse tiste, ki jim je že pisala in vprašala, kdaj bodo kaj odpirali, da naj računajo nanjo. Takrat je ravno končala srednjo šolo. Šef kadrovske je bil impresioniran nad njeno odločnostjo (punca je povprečnega videza, na faktor izredne zunanje lepote ne bi mogla prepričati nikogar) in potem je dobila pripravništvo kot nižji administrator (bila je pomočnica moje tajnice). Od takrat je minilo 13 let. Dekle je medtem naredilo tudi faks in danes je šefinja računovodstva v firmi, v kateri je začela. Meni je bila ta dama zelo inspirativna. Namreč, nekaj let po tem sem sama iskala drugo zaposlitev in dogajalo se mi je, da so mi razlagali, da imam malo previsoko izobrazbo, da se me ne da nikamor sistematizirati in te stvari. In potem sem tudi sama naredila kar nekaj obiskov pri raznih relevatnih ljudeh in na koncu sem jih prepričala. Sreča je pač naklonjena pogumnim. Skratka, draga funuk11, nabildaj se s samozavestjo in stvari se bodo zgodile. Ne bodo pa se zgodile takoj. It is a process. Ne pa tukaj, mislim na tem sajtu, iskati trajne inspiracije, samo zato, ker je tole bolj komot in ker se tu počutiš bolj sproščeno. Sočutja v tem trenutku ne potrebuješ, potrebuješ fajtersko energijo, te pa tu ravno ni v izobilju. Ti želim pogum. Sreča bo prišla. Vendelina jr.

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

16. jul 2007 11:44

POSLUŠAJ VANDELINO, to je vse kar ti lahko svetujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Petra 1

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

16. jul 2007 11:45

Kar je napisala Vandelina je res, je pa res, da je dobra veza, če jo imaš, odločilnega pomena - na žalost. nasha

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. jul 2007 11:54

Nasvet Vendeline Jr. je povsem na mestu. Pa ne se bat, da te bo kdo čudno gledal, če  boš tja, kamor si poslala prošnjo, kasneje še osebno prišla povprašat. To se jim bo zdelo ne samo normalno ampak tudi zelo pozitivno. Saj to ni čisto nič takega, tako kot se gre v trgovino vprašat, če so že dobili novo pošiljko čevljev.

Cila

funuk11  

član od: 30.10.2006

sporočila: 197

16. jul 2007 11:56

Hvala Vandelina jr. za te vzpodbudne besede. Res, da sem osebno že obiskala, kar nekaj delodajalcev, vendar do sedaj brez uspeha.Bom nadaljevala... Moja sanjska zaposlitev pa je še vedno nekje daleč, ravno prejšnji teden sem bila v kadrovski službi te družbe( ker sem dobila obvestilo da žal nisem bila izbrana) in so mi rekli da so dobili zelo dosti prošenj,da so pač naključno izbirali...itd... Je pa rekla, da če bi imela kakšno poznanstvo bi verjetno imela možnosti. Ja to je danes ključnega pomena - poznanstvo. Upam da bo kaj sreče! Srečno! funuk11

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

16. jul 2007 12:02

predstavljaj si, da na tržnici prodajaš solato, ampak tvoja ni tako lepa, kot sosedova, sosed jo je šprical ti je nisi in to VEŠ! Kako boš nagovorila kupze ( v tvojem primeru nove delodajalce?) Vse je v tebi ali se boš prodala po najboljših možnostih ali ne ...NOBENE VEZE TI NE BODO POMAGALE! Bi raje videla, da te sprejmejo v službo in za tvojim hrbtom govorijo...tole je ta tista, ki nič ne ve ampak, ker jo pozna.... Petra 1

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. jul 2007 12:17

funuk11 je napisal/a:
In na to temo sprašujem kaj narobe delam ali se prijavljam na napačna delovna mesta, premalo izkušenj ali pa ne znam tako dobro napisati prošnje.
Tudi jaz sem pred 3leti napisala ogromno prošenj in ni bilo odziva (tudi negativnih odgovorov ne). Potem pa sem se odločila, da bom sestavila prošnjo čisto na novo, s čisto novim izgledom, sestavljeno obvezno na dveh straneh. Prva stran je bila, preprosto rečeno, prijava na delovno mesto (v obliki dopisa) in na koncu sem pripisala, da sem vse izkušnje podrobno opisla v priloženem življenjepisu. Evo, tu pa se potem začne opisovati kaj in kako. V bistvu sem življenjepis sestavila po točkah (brez suhoparnosti!!!). Po petih prošnjah so me že klicali na razgovore. Na razgovoru pa seveda tako, kot je rekla Vendelina: samozavestno, prijetno, prijazno,... Obvezno je treba biti urejen: zlikan, porihtan, čisti lasje (če so dolgi, obvezno speti,...), čisti, urejeni nohti,.... Ne bi si mislili, kaj vse sem doživeli pri delodajalcih, pri katerih sem bila zaposlena in so iskali dodatno delovno silo. Kaj vse so gledali, poslušali,... Ne bi verjeli, kaj vse so potem govorili, ko so punce šle od njih. Seveda so z vsemi bili prijazni, potem pa... sama šimfarija! Na zadnje sem bila povabljena na opravljanje 2 urnih psihotestov, 45 minut razgovora s 5 člansko komisijo in podrobnim pregledom zdravstvenega stanja pri zdravniku, ki posebej opravlja preglede samo za njih (na vpogled sem k zdravniku prinesla še zdravstveno kartoteko!!),... Evo, zdaj sem pa že 3 leta zaposlena in to celo za nedoločen čas. Tako da, KAR POGUMNO! Preglej prošnjo, sestavi jo tako, da bo izstopala od drugih in obvezno izrazi željo po sodelovanju s firmo, v katero pišeš (seveda pa piši v firmo samo v primeru, če si res želiš delati pri njih!) - tako v bistvu za vsako podjetje sestavljaš svojo "prijavo na delovno mesto", medtem ko življenjepis z delovnimi izkušnjami ostaja (logično) isti. Samo pogum, pa bo!

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

16. jul 2007 13:21

V prvi vrsti bodi tudi pri iskanju službe to kar si. Bodi prepričana v to, kar znaš in v to, da boš službo dobila. Pa nič ne pričakuj od drugih ampak samo od sebe.

Pa pogumno! 

 

emily

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

16. jul 2007 15:48

ja, lahko je to pisat če imaš izkušnje, jaz pa sem sedaj doštudirala VI. stopnjo čisto druge smeri kot jo imam- V. stopnja in seveda sedaj ko iščem delo v čisto drugi panogi pa ne morem napisat da imam konkretne izkušnje, ker jih nimam . Kako sedaj prepričat delodajalca, da bom vse naredila in se zelo potrudila, da bom svoje delo opravljala res dobro? ariella

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. jul 2007 16:55

V katero smer si se pa "prekvalificirala"? In, če je to prva zaposlitev v tej panogi, a ni to neke vrste "pripravništvo" in s tem so verjetno kakšne ugodnosti za delodajalca v primeru, da te zaposli - tudi to je pametno v tem primeru omenit v prijavi za zaposlitev (delodajalci marsikdaj ne vejo za takšne ugodnosti, ker zakonodajo na tem področju nenehno spreminjajo...).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti