Danes imam name
Do zdaj sem jih cvrla po pariško ali pa spanirala z drobtinami. Razmišljala sem, da bi pripravila kakšno testo v katere bi jih pomakala i
Taia
Danes imam name
Do zdaj sem jih cvrla po pariško ali pa spanirala z drobtinami. Razmišljala sem, da bi pripravila kakšno testo v katere bi jih pomakala i
Taia
Meni so všeč v pivskem testu:
125 g moke
125 ml piva
eno jajce
ščepec soli
Jaz jih pečem v pečici po receptu Ansleya Harriota in so fantastični.
Rabiš ustrezno število filejev, česen, peteršilj, poper, limonin sok, olivno olje, po želji sol. Sestavine dobro zmešaš in namažeš fileje. Pustiš jih na hladnem kakih 20 minut. Med tem pripraviš pekač, ki ga pokriješ s peki papirjem in gor naložiš kolutke limone in na vsak kolutek še lovorjev list. Potem naložiš gor fileje in daš v pečico na 220 stopinj. Pečeš jih kakih 10 do 15 minut, odvisno od debeline filejev. Poskusi, res je dobro. Moji so do najdbe tega recepta jedli samo dunajsko ocvrte, zdaj si pa ob tehle še bolj oblizujejo prste.
Če so že osliči, potem so običajno pečeni čisto naravno, le olivno olje in sveža zelišča (pa malo česna, jasno).
Ali pa jih naložim v pekač, namaščen z olivnim oljem, na fileje naliž različno zerzano zelenjavo, potresem z zelišči, dodam še malo sira in to zapečem v pečici.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fokača s paradižnikom in timijanom

Jaffa torta