Zanima me kako ve poskrbite, da imate lepo zagorelo polt?
ham-njam
Zanima me kako ve poskrbite, da imate lepo zagorelo polt?
ham-njam
Včasih sem se cvrla na soncu čez ves dan, pa sem bila še januarja lepo zagorela.
Leta prinesejo svoje in zdaj se prve dni sončim večinoma pozno popoldan, po 17. uri, a ne več kot uro in pol. Ko imam kožo že nekoliko porjavelo, postopoma stopnjujem sončenje in čez teden dni sem lahko že ves dan na soncu brez kakršnih koli posledic. Seveda kožo sproti negujem s primernim mlekom za telo, vedno sem lepo zagorela, kak dan med dopustom se sploh ne sončim in hodim naokoli v majici, da si koža malo spočije.
Zagorelost mi tudi zdaj osatne tam nekje do januarja. Imam očitno takšno kožo, bolj cigansko...Je pa res, da sem "iz mode" v času, ko zagorelost ni "in", po drugi strani pa tudi, da mi je glede tega gladko vseeno.
Moj predlog torej: postopno sončenje, začni z jutranjim ali pozno popoldanskim soncem prvih nekaj dni, potem pa postopoma stopnju. Glede mazanja ti ne vem svetovati,ker se sama sploh ne mažem med sončenjem, le občasno se kar polijem z olivnim oljem brez kakršnih koli dodatkov. Še zadnjica in prsi me ne pečejo (ker smo na čolnu, sem lahko na srečo tudi naga). Pa redno mazanje s hladilnim losionom ali mlekom za telo, pa bo.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Suši z zelenjavnimi polpeti

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada