Ponovno rojstni dan..

MYCHELLE  

član od: 13.8.2005

sporočila: 255

tema odprta - 19. jun 2007 14:02 | ogledi: 2.565 | odgovori: 4

Praznujemo naslednji teden rojstni dan... ker smo s prijateljicami bile prejšnji teden na rojstnem dnevu in jedle meso (čevape,svinjsko,ražnjiče) z žara.. bi rade pripravile nekaj drugega.. Gledala sem po forumu in obstala pri receptu "perutninski žur".. dodala bi kot prilogo testenine.. Vem, da bo vroče.. in nisem sigurna ali bo jed primeren... Še nekaj veliko prijateljev pije pivo .. zatorej sploh ne vem, če bo nav. jed primerno.. Kaj mi predlagate ?

MYCHELLE

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

19. jun 2007 14:13

Čao, naredi paello in sangrio, da bo čisto drugače. Ali pa ribe in zelenjava na žaru. Ali pa hladni bife - več vrst kruha, namazov (liptaver, tunin, ....), pršut, hladna melona, ali pa več vrst solat - testeninske, grška.... ali pa lonec na žar, notri pa bograč, ciganski golaž.... Lep pozdravček, S.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

19. jun 2007 14:44

 

Poskusi s sirom na žaru. Kupi mladi olimski sir za žar, v nekaj minutah je pečen, položi ga na posteljico iz rukole, prelij z malo olivnega olja, pomešanega s kakšno začimbo ali svežimi zelišči, pa balzamični kis,  in dober tek. Predvsem je s tem zelo malo dela, kar se meni zdi ob proslavah najbolj pomembno.

Pa jajčevce pripravi za žar, so zelo izdatni in ti nadomesti zrezek. Jaz sem sicer zagrižen mesojedec, ampak včasih pa le tekne kaj lahkega, pa čeprav z žara.

 

Za meso pa naredi satay. Perutninski file nareži na nekaj cm široke trakove, toliko, da gredo v enem kosu  na paličico za ražnjič, in cel kos nabodi na palico. Prej mariniraj z malo soka limete, čilijem v prahu in svetlo sojino omako. Lahko, okusno, pa nekaj novega.

 

ali pa kupi velike rakove repke in večje ribje fileje, te nareži na večje kocke. Na paličice natakni po en velik rakov rep in košček ribe, vse je gotovo v petih minutah. Če pa na paličico nabodeš cel korenček, kos bučke, po en špargelj in mlado čebulo, boš pa še malce presenetila svojo družbo. Korenček ovij v slanino, boš videla, kako dober je tak zelenjavni ražnjič.

 

V bazi receptov poglej Sadno-zelenjavna nabodala, to lahko pripraviš za začetek, da ne bo kdo umrl od lakote, čakajoč na kaj konkretnega.

 

Poleti pa bi se jaz izogibala solatam z majonezo ali kakimi težkimi polivkami, ker ko to stoji na vročini, mene apetit mine, ko vidim se stopljeno...

 

Ti bom še nekaj malega poslala na zasebno pošto.

Pozdrav, Mamamia

mamamia

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

21. jun 2007 14:46

mamamia, jaz bi te kar najela za našo naslednjo žurko? Velja? jessy6

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

21. jun 2007 16:17

Ja, ni problema. Lepo ti vse pripravim in izginem...Je pa res, da so naštete ideje ne samo z mojega zelnika ampak tudi z drugih, saj imamo družbo, v kateri si nekateri vedno kaj izmislijo...

 

No, predjed k omenjenim nabodalom je bila hladna melonina juha z repki potočnih rakov...uh, je bilo tisto dobro...

 

Tako da, ko ustanovim catering firmo, pridem tudi na dom---

pozdrav, mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti