Imam problem.Kadarkoli pečem ribe na žaru se mi koža vedno olupi. Mogoče veste zakaj?
Romanad
Imam problem.Kadarkoli pečem ribe na žaru se mi koža vedno olupi. Mogoče veste zakaj?
Romanad
Jaz pečem ribe na žaru izključno na gašperčku (malem hruškastem žaru, ki ga imajo zdaj v Bauhausu za 6.99) in se mi nikoli ne lupijo niti primejo. Ribe nasolim. Pripravim ogenj, ki je v gašperčku nared za peko v dobre četrt ure. Ribe na eni strani na tanko naoljim s čopičem in dam na rešetko. Tik preden obrnem, naoljim še na drugi strani. Ribe obrnem in spečem do konca. Nikoli se ne prijemajo na rešetko ali lupijo. Na drugih žarih pa sem imela zmeraj težave.
LP
AnjaJaz nič ne pomokam, samo zelo na tanko naoljim. Poskusila se že tudi brez olja, ribe se prav tako niso prijemale, samo kožica je bolj okusna, če jih naoljiš že med peko.
Zame je riba na žaru posebej dobrega okusa, če dam med peko v notranjost ribe vejico svežega rožmarina. Moj mož pa ima raje brez. Stvar okusa pač.
AnjaNajlepša hvala vsem za res izčrpne odgovore.Sedaj bi pa res moralo biti vse ok.
Lep pozdrav!
Romanad
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veganski narezek z nachosi

Jagodni semifreddo