Praznik v avstriji???

nekje sem čula da bi naj bil danes v avstriji praznik. Je to res, namreč sem namenjena v Avstrijo, pa ne vem za praznik.

Hvala za info.

gianja

Joooooooooooooooj, nič se ne vidi!!!!!

Zdaj razumem, da so tolikokrat samo zvezdice v odgovorih !!!

Napisala sem, da sem na Nizozemsskem in imamo tudi danes PRAZNIK!

lp Nena

Nena-morje
DA,DANES JE V AVSTRIJI IN NEMČIJI PRAZNIK.PRAZNJUJEJO BINKOŠTNI PONEDELJEK! DANICA REŽONJA
Ja res je. Danes so zaprte banke, trgovine ... saj je binkoštni ponedeljek. akniradg
Hvala za odgovor , nič ne bo z Avstrijo in nakupi. lp gianja
V bodoče pa to lahko preveriš tukaj:   http://www.earthcalendar.net/index.php Bernarda
jaz sem bila z šolo 28.5 v avstriji in so imeli res praznik...ogledali smo si celovec in še v neki vasici običajno štepfanje (upam da sem prav napisala) zgodi se pa samo enkrat na leto... res lepa ekskurzija samo smo punce vseeno pogrešale odprte trgovine:) lp lovebeyba
terlikar 1 to pa je super uporabna zadeva za praznike. Si bom shranla povezavo hvala. gianja

Tisti običaj je pa ziljsko štehvanje, ki se res zgodi samo enkrat letno. Fantje na konjih jahajo in imajo v rokah neke vrste kij. Na sredini trga je velik kol na njem pa je nataknjen lesen čeber. Vsak , ki prijaha mimo mora udarit na sod. Kateremu se sod razpre oziroma zlomi na dele tisti potem dobi najlepše dekle, ki jo povabi na "rej"=ples.

Ta dolina Zile=Gailtal se nahaja tam, kot če bi šli čez Podkoren v Avstrijo in pridemo v Podklošter=Arnoldstein. Če gremo čez Karavanke pridemo v dolino Rož=Rosental. Če gremo pa čez Ljubelj in zavijemo desno pridemo pa v Podjuno=Jauntal...

Samo toliko za ozadje....

Mir in dobro!
Kaj pa v četrtek, a je v Avstriji tudi dela prost dan? (7.6.)

Šole vem da imajo prosto saj praznujejo sveto rešnje telo. Mislim, da je vse zaprto, nisem pa prepičana.

Lp Saša

Mir in dobro!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti