Homoseksualnost in posvojitev otrok

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

24. maj 2007 19:45

De podpišem pod vse to. Imam prijateljici, ki živita skupaj in imata dva otroka, dečka. Živijo srečno družinsko življenje in prav nič jim ne manjka.Otroka se zelo dobro počutita in pravita, da imata dve mami. Tudi v šoli in družbi nimata težav. To vem, ker me večkrat obiščeta in se rada z mano pogovarjata. Tega pa ne bi mogla rečti za marsikatero hetero zvezo, kjer ob alkoholu in nesoglasju trpijo najbolj otroci. Pravim pa tako, da imejmo se radi in ne bodimo grdi do drugačnih. Pa naj bo to mišljeno glede na barvo kože, spolno usmerjenost ali pa veroizpoved. Da o invalidih niti ne govorim, kaj vse se jim dogaja. Mmiikkii, bodita srečni in želim vama obilo sreče ob novorojenčku! Kyara

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

24. maj 2007 20:55

Tudi jaz cestitam Mmiikkii. Vsak se lahko sam odloci, kako in s kom bo zivel cloveku vredno zivljenje. vida70

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

24. maj 2007 20:58

Moje mnenje ni taksno. Prosim ne me imeti za nestrpno, vendar postavite se v vlogo otroka. Ze tako imajo otroci "normalnih" parov velikokrat tezave, ker so bodisi drugace obleceni, bodisi ne prihajajo iz druzine, kjer je denarja na pretek. Ze tem otrokom ni prizaneseno, saj cloveska,se posebej pa otroska krutost ne pozna meja, kaj se potem dogaja sele otroku, ki pove,da ima mamo in mamo ali oceta in oceta. Ne govorim, da homoseksualci ne smejo imeti te pravice,da so starsi, pravim le,da naj se iskreno vprasajo ali ni to neodgovorno, do tretje osebe, ki je v tem primeru otrok in je tako obcutljiv in nezmozen braniti se. Ne vem, kot narod smo se vedno zelo ozko usmerjeni in je to se vedno tabu tema, vendar vsi vemo,da se homoseksualnost dejansko "dogaja" tudi pri nas. Proti parom istega spola nimam nic, imam pa nekaj proti starsem, ki ne nudijo svojim otrokom najboljsega, v tem primeru brezskrbnega otrostva. Lp,Tarja Tarja83

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

24. maj 2007 21:22

Vse prebral in recimo sprejmem. Pol pa vprašam, kaj pa pedofili, nekrofili in kaj je je še ".......filov ". Če enim " izprijencem " damo pravice, zakaj so drugi izključeni. Naj pol imajo vsi enake pravice.( pa  pustite drvje in kamenje, imam pravico, da vprašam ). ežoj

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

24. maj 2007 21:38

Ežoj, ti bom pa lepo vljudno odgovoril na tvoje vprašanje (smatram, da si resno vprašal): Zato ker pedofil je odrasel človek, ki zlorablja otroke. Homoseksualec pa je odrasel, ki ga spolno privlači isti spol (odraslih). Homoseksualec torej s svojo vezo nikogar ne zlorablja, ker ima konsenz partnerja. Pedofil po drugi strani zlorablja otroka, ki se mu ne more upreti. Neodvisno od tega je seveda narobe da ima lahko vsak izprijenec, ki najde partnerja nasprotnega spola, otroka. Vsak rasist ima lahko otroka, vsak pijanec, narkoman... Torej vsak ima lahko otroka, a homoseksualec (ki ni izprijenec) ga pa ne more imeti? Tvoje vprašanje je čisto korektno. Res zakaj ima lahko vsak izprijenec otroka? Malo čudno je le, da šteješ homoseksualce med izprijence. Moja definicija izprijenca je, da je to človek, ki drugemu dela bolečino in škodo... Torej? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

24. maj 2007 21:58

Tarja83 je napisal/a:
Proti parom istega spola nimam nic, imam pa nekaj proti starsem, ki ne nudijo svojim otrokom najboljsega, v tem primeru brezskrbnega otrostva. Lp,Tarja Tarja83

Se pravi, da imas nekaj tudi proti vsem heteroseksualnim staršem, ki  ne nudijo svojim otrokom najboljšega? Kaj pa socialno šibkejši? Oni ne morejo nuditi svojim otrokom najboljše - gledano z materialne strani. Pa preveč zaposleni starši? Oni tudi ne nudijo otroku vsega, kar otrok potrebuje (v bistvu po moje otrok bolj potrebuje prisotnost in ljubezen kot pa materialne dobrine). Ma, v bistvu se mi ne da zapluti v te vode, da heteroseksualnost sploh ne pomeni apriori biti dober starš.

Mislite, da se nisva vprašali kako bo za otroka v družbi vrstnikov. Slej ko prej bo prišlo do zbadanja,....Vem pa, da bova obe strmeli k temu, da ga vzgojiva v samozavestno osebo, ki se bo znala postaviti zate. Sama dobro vem kaj pomeni, če se sramuješ svojih staršev. V mojem otroštvu je bil prisoten alkohol in verbalno ter fizično nasilje.

Sicer pa, kot si sama omenila: otroci bodo vedno našli nekaj; homoseksualnost staršev, čudno izgovorjavo, barvo kože, obleko, ki ni moderna....

 

Na VAS pa je, dragi starši, da Vašim otrokom poveste, da drugačnost NI nevarna

m.m.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. maj 2007 22:20

Najprej sem pomislila, da seminarska naloga ne spada v psihologijo, ampak je bolj primerna za sociologijo.

Homoseksualnost ni bolezensko stanje ali motnja, ki bi jo zdravili psihologi in psihiatri, zato se mi ta tema zdi nekako žaljiva.

Posvojitev ureja Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki govori o tem, da sta lahko posvojitelja samo zakonca. To pomeni, da otroka ne more posvojiti posameznik, razen če posvoji otroka svoje partnerke. Ta zakon datira v leto 1977 in je bil vmes spremenjen, ta del pa je ostal nespremenjen. Sama sem prepričana, da ob sedanjem vplivu konservativcev v parlamentu tega člena še zelo dolgo ne bodo spremenili.

Je pa po mojem mnenju to določilo diskriminatorno. Ustava namreč določa, da smo vsi enaki pred zakonom. Torej bi morali pogoje posvojitve veljati tudi za homoseksualce, saj ni razlogov, ki bi kazali na to, da je s tako pravico kršena pravica drugega, v tem primeu tudi otroka. Glede diskriminatornosti ZZDR do homoseksualcev se lahko pričakuje, da bo o tem presojalo zudi Ustavno sodišče, še bolj verjetno pa je, da se ponovno pričelo razpravljati o pravici do splava.

 

Ko je bil pred leti referndum o umetni oploditvi, ki pomeni civlizacijsko sramoto za Slovenijo, saj je slovenska večina razpravljala o pravicah manjšine ( spet smo pri dejstvu, da umetna oploditev ne pomeni poseg v pravico drugega, tudi otroka), sem zagovarjala najširše pravice. Slišala pa sem precej tistih, ki so temu nasprotovali.

Teh razlogov ne bom navajala, vsi pa so me spominjali na metode Hitlerja in njegove čiste rase. Predvsem pa poseg posameznikov v zelo zasebno sfero posameznika. Če bi poslušali razloge proti umetni oploditvi, bi morali odvzeti otroka vsem materam, ki imajo barvsate otroke, otroke neslovenskega porekla, ki nimajo denarja za preživljanje, pa si otroka privoščijo, odvzeti bi morali otroke vsem samohranilkam, ker mora imeti otrok oba starša.

V tem paketu pa je tudi posebna skrb za otroke homoseksualcev.Posvojitev ni dopustna, umetna oploditev tudi ne, na drugi strani pa je zanano, da je precej homoseksualcev že roditeljev, pa nikomur ne pade ne pamet, da bi mu to roditeljsko pravico vzeli, ker za tak ukrep ni pravne podlage.

 

Če obstajajo pogoji za normalno vzgojo in razvoj otrok homoseksualcev, ki so bili spočeti na "običajni način", kako je možno, da država trdi, da pa isti homoseksualci niso primerni za posvojitelje.

 

Veliko je bilo govora o izpostavljanju teh otrok; otroci imajo vedno dovolj razlogov, da "žrtev" trpinčijo, pri tem pa je nepomembno, ali so to prevelika stopala, štrleči uhlji. Homoseksualnost je le ena izmed njih. Negativni odnos do homoseksualcev dobijo otroci doma. Tam pa dobijo tudi odnos do druge rase, do invalidov, do vseh tistih, ki se ločijo od poprečja. Do strpnosti smo še zelo daleč.

V Sloveniji je preveč čakajočih na posvojitev in premalo otrok, ki so primerni za posvojitev.

Družba se žal oklepa vseh "človekovih pravic neprimernih strašev", ki morajo dati soglasje za posvojitev in ga seveda ne dajo. Tako so leta v rejništvu številni otroci, spočeti v "spodobnih" zvezah, straši pa zanje ne morejo skrbeti.

Meni ni znani primer, da bi posiljvalcu, pedofoliu, naslnežu, delomerznežu odvzeli roditeljske pravice. Kot da družba najprej poskrbi za barabe. V kazenskih postopkih roditelji, ki so splono zlorabili svojega otroka uživajo olajševalno okoliščino pri odmeri kazni, ker skrbijo za tega otroka.

Izraz homoseksualec in njegove izpeljanke se uporabljajo kot žaljiv opis. V takem vzdušju pa ni pogojev, da bi se zakonodaja spremenila. 

Mene homoseksualci ne motijo, ker z ničemer ne posegajo v moje pravice, zato vsem privoščim, da živijo tako življenje, kot ga želijo. In mi je žal, da vsaj naša generacija ne bo dočakala, da bodo lahko posvojili otroke.

 

 

 

 

Frina

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

24. maj 2007 22:23

Prej ko se naučiš, da s tem, da si drugačen ni nič narobe, lažje ti je... In če se to naučiš v mladosti, je sploh super! Mene je ena sošolka enkrat zafrkavala z besedami: "pa ti nisi normalna!" Zelo mirno in suvereno sem ji odgovorila, da je to vsekarkor res, vendar pa da to ne pomeni, da sem slabša, ampak sem lahko precej boljša - tudi biti boljši je nenormalen. Reva ni vedela, kaj bi rekla nazaj in me je pustila pri miru... Namig za mmiikkii, kako razložit otroku, kaj naj reče, hehe:) Pa naj pove vrstnikom, da sta se njegovi mami zelo dobro pripravili na materinstvo, kar za večino otrok ne moremo rečt, saj se jih dosti pač "zgodi", pa so tudi lahko čisto zadovoljni. Ni popolnega starša, ki bi lahko dal otroku vse - materialne dobrine, čas, samozavest, odgovornost, vedno prav reagiral,... To ne obstaja... lahko pa lepo sprejmemo tiste pomanjkljivosti, ki jih imamo v družini, jih otroku lepo razložimo in jih otrok čisto normalno sprejme - za otroka je normalno to, kar pozna oz. mu kot tako predstavimo... In še vedno mislim, da je glavno to, da čuti ljubezen. ežoj, jernej ti je že lepo odgovoril, homoseksualci niso izprijenci, to ni neka napaka, je igra narave, se zgodi tudi pri drugih vrstah, v pravih okoliščinah večkrat, v normalnih pa jih je okoli 8-10% v vseh kulturah, kar ti tudi nekaj pove... Ne dela škode nikomur, saj če se imata dva rada, je to kvečjemu dobro - če želita še imet otroka, je to celo družbeno pozitivno, saj več državljanov pomeni večjo stabilnost v državi z neg. prirastkom:) Pedofili pa zlorabljajo otroke, to ni naravno, se pri drugih vrstah ne dogaja in pomeni, da je nekaj zelo narobe s tem človekom... Otrok namreč ni spolno zrela oseba in mu lahko to pusti nepopravljive posledice, kar za homoseksualno skupnost, kjer se oba partnerja strinjata z vsem, kot pri normalni heteroseksualni skupnosti, ne moremo rečt! Tam je vse isto, samo spol je drugi... Nekrofili pa - naravno sicer tudi to ni, ampak kar se mene tiče, majo tudi lahko svoje veselje, moji organi grejo itak v darovanje, potem se pa rajši ne vprašam, koliko jih bo končalo v kaki vajalnici in kaj vse se bojo šli študentje z njimi;) Veri

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

24. maj 2007 22:25

Malo s težavo, pa vendar sem prečital celo temo.

Popolnoma podpiram razmišljanje Tarje83.

mmiikkii nisem glih najbol prepričan v tvoje pozitivno razmišljanje o starševstvu. Mislim da je za vsakega otroka veliko lepše in malo bol normalno, ko začne dojemati stvari in vidi okoli sebe očeta in mater, kot pa dva očka ali dve mamici, pa naj se imenujejo kakor se hočejo. Če si že ravno napisala vse pozitivne strani starševstva je pa vseeno otrok prikrajšan za veliko, ker mora šele malo kasneje v življenju izvedeti, da očka in mamica vsaj vizualno le malo različno izgledata.

Matjaž

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

24. maj 2007 22:31

 Se podpišem pod vse kar ste napisali kobra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti