Bučke s sirom
In potem, ko jih vržeš v kanto za smeti, ugotoviš, da soploh niso tako počasni ... Tudi jaz imam zelo velik promlem " z morojo" pa karkoli je že, a ko so mi le dopovedali, da se naj odločim kdo bo koga, sem po nasvetu starejše sosede (nekaj časa zelo težko) v krop vrgla pest soli (da se bitje ne matra predolgo) in zgodaj zjutraj pričela pobirat. Sprva je bilo zelo hudo in opravičevanje vsakemu posebej, vendar bi potem po večkilski biri morala na pir zaradi suhega grla (ja:"samo mjiljon nas je"), jaz pa tega ne pijem.
Problem imamo še večji tisti, ki imamo živo mejo in obilo grmovnic.
kobra 1Če polža vržeš v vročo solno raztopino, v trenutku pogine. Vsekakor ni mišljeno, da bi s soljo potresali, saj bi naredili še dodatno škodo.
gadyyss si predstavljaš, da bi kdo tebe zaprl v kozarec in takole odvrgel, da se mučiš. To je popolnoma enako, kot tisto zadnjič s psički, samo da so oni nam ljubki.
Če že, jim omogočimo čimbolj humano smrt.
Ne vzeti tega kot grajo, ampak v poduk.
Če ima kdo še boljšo rešitev, se priporočam.
(zrnca za polže niso veliko pomagala)
kobra 1| ksenjako je napisal/a: |
| ann tudi jaz se ne bi branila polžev s hišico. ampak tej rdeči so pa res ogabni. Ksenija :) |
Živo apno bi jaz iskala tam, kjer prodajajo gradbeni material ali direktno v kaki apnariji. Ali morda tudi v kaki kmetijski zadrugi.
Tako apno dobiš, če žgane apnene skale takoj zdrobiš v prah. Praviloma mora tak prah ob stiku z vodo malo "zacvrčati". Ostale skale smo zmetali v kotanjo z vodo, da smo dobili apneno brozgo za beljenje in gradbene potrebe. Domnevam, da je tisto navadno apno, ki ga danes dobiš za zidavo, najprej zmočeno in kasneje dehidrirano, zato je treba iskati res pravo živo apno.
Cila| Cila je napisal/a: |
Živo apno bi jaz iskala tam, kjer prodajajo gradbeni material ali direktno v kaki apnariji. Ali morda tudi v kaki kmetijski zadrugi. Tako apno dobiš, če žgane apnene skale takoj zdrobiš v prah. Praviloma mora tak prah ob stiku z vodo malo "zacvrčati". Ostale skale smo zmetali v kotanjo z vodo, da smo dobili apneno brozgo za beljenje in gradbene potrebe. Domnevam, da je tisto navadno apno, ki ga danes dobiš za zidavo, najprej zmočeno in kasneje dehidrirano, zato je treba iskati res pravo živo apno. Cila |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučke s sirom

Zeljne krpice