Marcipan

Zdravo,

rabim pomoč. Kako naj marcipan (kupljen) obarvam v beo barvo? Sem že brala nekej o sladkorju v prahu ipd. Ampak nič konkretnega. Z marcipanom pa bi rada "oblekla" torto.

lp

tasau

Ne verjamem, da ti bo uspelo marcipan obarvati belo. Če hočeš čisto belo torto jo obleči v tičino maso.

jade

Morda poskusiš s kokosovim likerjem, ampak dvomim, da bo res snežno bel. Drugo je pa že jade povedala. Mamamia

mamamia
Marcipana ne moreš obarvati belo! Sladkor v prahu mu dodaš, da je bolj gnetljiv. Bela je tičino masa, smetana, sladkorna glazura, pa tudi maslena krema je precej bela, če jo narediš samo s sladkorjem v prahu ali s "pudingom" iz Gustina. teta torta
hvala, vseeno.... tasau
mislim, da mi je enkrat Vendelina jr. zaupala, da ga pobeli s kokosvim mlekom... Staša

Kaj pa Jupol, sem ga zasledila v enem od receptov ?. Tista torta je bila tudi bela.

( Se zamo hecam, ker je bila ideja tako dobra.)

Frina
Ne vem za kaj potrebuješ ta bel marcipan (za kakšne vrste pecivo), ampak tista torta o kateri je govorila frina (Jupolova), je premazana z limoninim ledom. In ta preliv je dobesedno bel ko sneg. Potrebuješ pa beljak, limono in sladkor v prahu, dodajaš po občutku. Lp, pikica82
stasafrank - kokosovo mleko dodaš marcipanu ali kako? Za beljakov led vem, ampak sama bi rada kar marcipan bel... tasau
tasau, iz rjavkastih/rumenkastih mandljev nekako ne moreš dobiti snežne beline........................... rimljanka
Pikica, sem rekla, da je rešitev ( tudi ) v Jupolu ! ( Omenjeni komentar sem prebrala  šele včeraj in se od srca nasmejala) Frina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti