NAREDITE NEKAJ ZASE – PRIVOŠČITE SI TUI NA MASAŽO

zdravje: počitek in sprostitev, avtor: hlebpet 

Pred novim letom in takoj po njem naredimo veliko načrtov izboljšav in sprememb v našem življenju, ki jih bomo uvedli v novem letu. Zadamo si, da bomo shujšali, jedli bolj zdravo, več telovadili, se vpisali na kak tečaj in si vzeli več časa za prijatelje in družino. Misliti pa moramo tudi nase in naše dobro počutje, saj je za to prepozno, ko na naša vrata potrka bolezen.

Do boljšega počutja in več energije si lahko pomagamo tudi z masažo. V zadnjem času so vedno bolj priljubljene vzhodnjaške masaže – indijske, kitajske, filipinske. Zakaj ne bi poskusili tui na masaže?

TUI NA JE NEAGRESIVNA METODA ZDRAVLJENJA IN PREPREČEVANJA

Hiter tempo življenja nam povzroča vedno več občasnih ali pa celo kroničnih težav, ki so posledica padca odpornosti ali pa vsakodnevnih psihofizičnih naporov. Tui na masaža je neagresivna metoda zdravljenja, ki se lahko uporablja tudi za preventivo in sprostitev.

Njeni blagodejni učinki se čutijo še dolgo po terapiji, zato je primerna tudi za otroke in starostnike. Ker pa tudi sprošča, lahko z njo preprečimo marsikatero fizično ali psihično težavo, ki nam jo lahko povzroči naš življenjski slog.

DEL TRADICIONALNE KITAJSKE MEDICINE

Masaža tui na izhaja iz Kitajske in je bila del tradicionalne kitajske medicine. V zahodni svet dolgo časa ni prodrla, ker se Kitajska ni odpirala zahodu, v njeni domovini pa tui na masažo poznajo že zadnjih 4000 let.

Tui na masaža se preko masaže mišic in vezi trudi vzpostaviti harmoničen pretok čija po energijskih kanalih našega telesa in mu tako omogočiti, da začne zdraviti samega sebe.

Obstajalo naj bi kar več kot 110 vrst te masaže, vendar pa se najpogosteje uporablja približno 20 osnovnih in 16 sestavljenih masažnih prijemov.

tui_na_masaza.jpg

ENERGIJA SE MORA NEOVIRANO PRETAKATI

Z masažnimi prijemi sproščamo mišice in kite ter tako omogočamo neoviran pretok energije po meridianih oziroma energijskih kanalih. Izboljša se pretok krvi, omilijo se krči in bolečine. Masaža se izvaja po meridianih in akupunkturnih točkah. Za razliko od akupunkture, to ni invazivna tehnika, saj se izvaja le pritisk na akupunkturne točke.

Masaža je primerna za vse, ki imajo težave s sklepi, mišicami, vezmi in tetivami. Zelo je učinkovita pri odpravljanju in zmanjševanju bolečin – kroničnih bolečin, bolečin v križu in glavobolov. Pomaga tudi pri migrenah, stresu, nespečnosti, utrujenosti, previsokemu ali prenizkemu krvnem tlaku in mišičnih krčih. Z njo si lahko pomagamo tudi pri kroničnih ali akutnih težavah prebavnega, dihalnega in reprodukcijskega sistema, saj si lahko z njo pomagamo pri menstrualnih in ginekoloških težavah.

IZBOLJŠUJE PREBAVO IN POMAGA HUJŠATI

Masaža izboljšuje prekrvavitev, slabo prebavo in pomaga pri hujšanju, saj lahko z njo odpravljamo kopičenje vode v telesu. Zanimivo pa je, da si lahko z njo pomagamo tudi, če so naše noge pogosto mrzle.

Izboljšuje naše počutje in omogoča hitrejšo regeneracijo telesa, zato je zelo priporočljiva za rekreativne in profesionalne športnike, saj uspešno odpravlja drobne poškodbe, ki jih lahko dobimo pri športnih aktivnostih.

Masaža deluje na celo telo in krepi naš imunski sistem, saj deluje tako preventivno kot rehabilitacijsko. Z njo odpravljamo energijske poškodbe in blokade, ki nastanejo, če smo dlje časa izpostavljeni negativnim čustvenim stanjem, kot so žalost, jeza, strah in zaskrbljenost. Energijske poškodbe in blokade nastanejo tudi zaradi neprimerne, prekomerne ali pa celo nezadostne prehrane, neustrezne fizične aktivnosti in preobremenjenosti.

VZPOSTAVLJA RAVNOTEŽJE IN REVITALIZIRA NAŠE TELO

S tui na masažo ponovno vzpostavimo porušeno ravnotežje in revitaliziramo naše telo. Z njo si zopet okrepimo in spodbudimo vitalnost našega telesa in izboljšamo naše zdravje. Privoščimo si jo lahko, kadarkoli čutimo, da jo potrebujemo.

Na Kitajskem se tui na masaža ponavadi izvaja na oblečenem človeku, medtem ko se je pri nas na zahodu uveljavila masaža, pri kateri se uporablja olje in zato poteka temu primerno malo drugače.


Število ogledov strani: 3113

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrttedyka
Kaj danes za zajtrkŠpelais
malo za hecrajko0028
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »