Bolečine v križu odpravite s filipinsko masažo Hilot

zdravje: počitek in sprostitev, avtor: hlebpet 

Azijo poznamo po mnogih masažah, ki izvirajo od tam. Tako z Japonske prihaja shiatsu, Kitajska se lahko pohvali s tui na, Tajska pa slovi po tradicionalni tajski masaži nuad thai. Vedno bolj pa v Evropi in po svetu ponovno odkrivajo skriti raj Azije – Filipine. En od biserov filipinske dediščine je njihova tradicionalna terapevtska masaža hilot.

Hilot ima pomembno vlogo v tradicionalni filipinski medicini. Ta zdravilna umetnost se še vedno izvaja na podeželju in je za mnoge ljudi na podeželju njihov edini vir zdravstvene oskrbe. Čeprav je masaža pomemben del filipinske tradicionalne medicine, so terapevti tudi zeliščarji, ki s svojim poznavanjem človeškega telesa lahko tudi pomagajo pri porodih in oskrbijo poškodovane kosti. 

V OSPREDJU JE ENERGIJA POSAMEZNIKA

Ta oblika tradicionalne medicine, tako kot akupresura in shiatsu, temelji na načelih energije pri diagnosticiranju in zdravljenju bolezni. Dober terapevt lahko že samo s pogledom in zaznavanjem vaše energije ugotovi, kaj je narobe z vami.

Po filipinski tradicionalni medicini obstajajo štirje elementi, ki sestavljajo telo:

  • Ogenj: telesni električni impulzi
  • Voda: kri
  • Zemlja: meso in kosti
  • Zrak: dih

Bolezen se pojavi, če je katerikoli od teh elementov v neravnovesju. S pomočjo hilot masaže pa se elementi, ki so v neravnovesju, uravnovesijo. Masaža stimulira električne impulze v telesu ter tako omogoči telesu, da se začne zdraviti.

S TOPLIMI BANANINIMI LISTI IN KOKOSOVIM OLJEM NAD BOLEČINE V HRBTU

Hilot je umetnost starodavnega zdravljenja z uporabo golih rok in zdravilnih rastlin, kot so limonina trava, listi iz guave in bananini listi. Ta filipinska terapevtska masaža z uporabo toplih bananinih listov in deviškega kokosovega olja učinkovito odpravi bolečine v hrbtu. Učinkovito pa odpravlja tudi raznovrstne druge bolečine in bolezni telesa.

Vzdevek 'Hilot' se še danes uporablja kot ime za žensko, ki izvaja masažno terapijo ekskluzivno za ženske, medtem ko se vzdevek 'Albularyo' uporablja za moškega, ki izvaja terapijo z zdravilnimi rastlinami za moške.

UČINKOVITO VZPOSTAVLJA RAVNOVESJE

Hilot masaža je srednje močna, globoka masaža, pri kateri se izmenjujejo hitri in počasni premiki prstnih pritiskov in masiranje z dlanmi skozi različne točke pritiska vse od hrbta pa do stopal. Terapevt z rokami ustvarja vročino in zmanjšuje napetosti v sklepih, s trepljanjem in nežnim ščipanjem pa zmanjšuje bolečine in oblikuje oslabljene mišice.

Hilot ugodno vpliva na vene, kosti in mišice, pri tem pa si pomaga tudi z uporabo zdravilnih rastlin, kot so razna zelišča in bananini listi. Bananini listi so namreč naravni ionizator in imajo hkrati tudi prečiščevalen učinek na telo. Hilot terapevt z dotikom prepozna energijska neravnovesja v telesu ter z uporabo toplih bananinih listov in deviškega kokosovega olja, ki ga nanese na telo pred in po terapiji, skuša ponovno vzpostaviti ravnotežje. Poleg tega pa imajo bananini listi tudi antiseptične učinke.

MASAŽA, PRILAGOJENA VSAKEMU POSAMEZNIKU

Ker je ta vrsta masaže zelo individualna, ni nekega standardnega načina oziroma postopka masiranja. Terapevt vas masira tam, kjer zazna vaša neravnovesja.

Filipinska masaža hilot je zato še posebej blagodejna, saj zmehča otrdele tvorbe v hrustančnih predelih, kitah in mišicah ter omogoči dober krvni obtok v vseh mišičnih celicah. Napne in izboljša videz kože, zmanjšuje mišične bolečine, odpravi telesno napetost in bolečine ter vzbudi občutek udobja.

PO MASAŽI SI PRIVOŠČITE SKODELICO ČAJA

Hilot masažo si lahko privoščite tudi v slovenskih masažnih centrih.

Pomembno je, da po masaži pijete čim več tekočine, pri čemer je najbolje piti čaj limonine trave, ingverjev čaj, zeleni čaj ali pa toplo vodo. Po masaži se tudi ni dobro takoj izpostaviti mrazu, saj je bilo telo med masažo izpostavljeno vročini. Na mrazu se namreč pore na koži zaprejo, zato si privoščite malo daljši odmor, da se telo prilagodi.

 


Število ogledov strani: 5173

Nagradna igra

Kolikšni del redne ponudbe svežega mesa je v HOFERju slovenskega porekla?

Število odgovorov:

O POKROVITELJU »
O NAGRADAH »
POGOJI SODELOVANJA »

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtjohana
Kaj danes za zajtrkanasteele
malo za hecrajko0028
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »