S smehom preženite sivino vsakdana

zdravje: počitek in sprostitev, avtor: hlebpet 

Rek »smeh je pol zdravja« poznamo vsi in na stari modrosti, ki se že stoletja prenaša iz roda v rod, vsekakor je veliko resnice. S pozitivnim odnosom do življenja, smehom in dobro voljo boste koristili sebi, svojim bližnjim in okolici, v kateri se dnevno zadržujete. Ne le, da se boste sami počutili bolje, pozitivne naravnanosti in veselja se bodo »nalezli« tudi vsi okrog vas.

Pozitivni učinki smeha na naše zdravje so tudi strokovno potrjeni in na to temo obstaja kar nekaj medicinskih študij. Prepričajte se v zdravilne učinke smeha, ki jih navajamo:

  • Smeh vzpodbuja in utrjuje imunski sistem.
  • Zmanjšuje delovanje štirih hormonov, ki povzročajo stres.
  • Iz pljuč popolnoma izprazni vdihan zrak in tako izboljšuje dihanje.
  • Znižuje krvni tlak in tako preprečuje hipertenzijo.
  • Lahko zmanjša bolečine.
  • Sprošča mišice.
  • Je aeroben, kar pomeni, da omogoča razgibavanje prepone, s čimer telo porabi več kisika.
  • Nima nobenih stranskih učinkov.
  • Na voljo je povsod in brez zdravniškega recepta.
  • Je zastonj, vendar pa neprecenljiv!

smeh_01

Negativnih stranskih učinkov smeha praktično ni, zato se le smejte, kjerkoli in kadarkoli imate možnost. S smehom boste obogatili vaše družinsko življenje in vnesli več topline in povezanosti. Na delovnem mestu boste s pozitivnim pristopom in smehom lažje kos preprekam in izzivom, ki jih je potrebno rešiti. Spomnite se, kako prijetno ste se počutili ob pogledu na nasmejanega otročička, njehovega smeha ste se hitro nalezli in nič vas v tistem trenutku ni spravilo v slabo voljo. 

Sicer pa kar pomislite, kako vam lahko nasmeh prijatelja, sorodnika ali povsem neznane osebe na ulici polepša dan. Smejte se pogosto, glasno in iz srca. Predvsem pa se družite s prijatelji, ki vas spravljajo v dobro voljo in ki vam na ustnice pričarajo nasmeh. Prijateljev in znancev, ki so neprestano nejevoljni in nezadovoljni se izogibajte, saj sta tudi nejevolja in pesimizem nalezljiva in kar je najslabše, negativno delujeta na vaše počutje. Zakon privlačnosti deluje na vsakem koraku – pozitivne misli privlačijo pozitivne misli (in obratno), zato bodite pozorni, da vaš dan preplavijo pozitivne, dobre in lepe misli. Tudi ljudem, ki so vam pri srcu, večkrat povejte, kako pomembni so za vas in da jih imate radi, saj boste tako vsi bolj srečni. In ne pozabite: "nasmeh je vaš najlepši nakit".


Število ogledov strani: 2571

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtvrtnica
malo za hecrajko0028
Kaj danes za zajtrkCinnamon Stick
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »