Telesna govorica ljubezni

zdravje: osebnostna rast, avtor: hlebpet 

Naj nam bo všeč ali ne, videz vpliva na to, kako privlačni smo za nasprotni spol in partnerja. Osebe, ki jih na novo spoznamo, si o nas ustvarijo mnenje v prvih štirih minutah, našo telesno privlačnost pa ocenijo v manj kot desetih sekundah.

Nekaterim moškim in ženskam vedno uspe, da ustvarijo veliko zanimanje nasprotnega spola, četudi niso posebno telesno privlačni. Da bi ženska pritegnila moškega, mora znati pokazati, da bi lahko bila zanj dostopna, medtem ko mora moški pritegniti žensko s svojo vitalnostjo in možatostjo. Ja, videz je pomemben, saj šele nato, ko nas nekdo pritegne, pričnemo spoznavati njegove ali njene druge vrline. Tudi ribe lovimo z vabo, ki so po njihovem okusu, ne po našem.

Ženske, ki se smehljajo, se moškim zdijo privlačne in dostopne.

Zakaj naj ženske ličijo oči in nosijo kontaktne leče?

Nikakršna skrivnost ni, da so velike oči privlačne. Ličenje pa oči še dodatno optično poveča in pri moških vzbudijo zaščitniška čustva. Ko je moški ženski všeč, se njene zenice razširijo, maskara, senčilo in črtalo pa umetno ustvarijo videz nenehnega zanimanja. Je pa tudi res, da z ličili ni za pretiravati, saj so moškim bolj všeč naravno naličene ženske.

telesna_govorica_ljubezni.jpg

Kontaktne leče pa dajejo očem dodaten lesk in ustvarjajo videz razširjenih zenic.

Zakaj naj moški poudarijo ramena, prsi in zadnjico?

Ženske imajo pri moških rada široka ramena, mišičaste prsi in čvrsto zadnjico. Kljub vsej emancipaciji in različnim pogledom na družbene probleme in naloge, še dandanes ženske želijo moškega, ki je videti sposoben se spopasti z zvermi in vsiljivci. Moški lahko svoja ramena, prsi in roke poudarijo tudi tako, da so oblečeni v tesno oprijete majice in srajce.

Zakaj naj ženske diskretno poudarijo vdolbinico med dojkama?

Globoko izrezane obleke in posebno podloženi nedrčki poudarjajo prsi z ustvarjanjem vdolbinice med dojkama. Raziskave nakazujejo, da so moškim večinoma všeč prsi vseh oblik in velikosti, najbolj pa jih vzburja prav vdolbinica med dojkama. Vsaka ženska, ne glede na to, ali so njene prsi velike kot limone ali kot melone, se bo znala v pravem trenutku rahlo nagniti naprej z rokami tesno ob telesu, da se prsi stisnejo skupaj in da se naredi vdolbinica. Pozorne naj bodo le, da pri tem niso preveč očitne, saj to izpade ceneno.

Ženskam so bolj všeč moški z globljim in mehkejšim glasom, saj je višina glasu neposredno povezana z ravnjo testosterona.

Zakaj naj moški nosijo tri dni staro brado?

Moški hormoni povzročajo rast dlak na obrazu in višja kot je raven testosterona na določen dan, hitreje bo brada rasla. Stres in bolezen pa nižata raven testosterona, zato se moškim, ki so bolni in pod stresom ni potrebno pogosto briti. Ženskam je približno tri dni stara brada zelo všeč, saj izžareva moškost in zdravje. Pa še nasvet: če se zvečer odpravljate na zabavo, se zjutraj oziroma na dan zabave nikar ne brijte. Se pa lahko izognete kozji bradici, saj je le-to prvi nosil Satan in zato vanjo ženske težje zaupajo.

Zakaj naj ženske uporabljajo živo rdeče črtalo za usta?

Za ženske, ki uporabljajo rdečilo, po možnosti celo rdeče barve, velja, da se bolj posvečajo sebi in da jim je več do moške pozornosti. Zato ni presenetljivo, da ženske za na zmenek uporabijo živo rdeče črtalo in tega istega rdečila ne uporabijo, če gredo na razgovor za službo.

Črtalo za ustnice je sicer že zelo stara iznajdba, uporabljale so jo že stare Egipčanke pred več kot štiri tisoč leti, da bi privlačile nasprotni spol.

Zakaj naj se moški nauči plesati?

Ni skrivnost, da imajo številni moški slab občutek za ritem in zato niso tako dobri plesalci kot ženske. Če se moški nauči že osnov rokenrola, polke in valčka, bo na vsaki zabavi glavna zvezda, sploh pri ženskah. Za ples pravijo, da gre za vertikalno udejanjanje horizontalne želje. In takšna je tudi zgodovina plesa. Razvil se je, da bi omogočil tesen stik med moškim in žensko ter med njunima telesom kot uvod v dvorjenje.

Kako si ogledamo nasprotni spol?

Ni skrivnost, da si moški želi ogledati lase, noge in postavo ženske ter si ustvariti celoten vtis. Če ga ženska gleda v oči (in to naj bi počeli, ko nekoga spoznamo), si je ne more ogledati, zato si jo ogleduje skrivoma in se pri tem trudi, da ga ženska ne bi opazila. Tudi ženske počnejo isto, ker pa imajo širše vidno polje, je pri tem le redko zasačena.

Literatura: Allan in Barbara Pease: Telesna govorica ljubezni


Število ogledov strani: 7540

Nagradna anketa

Kolikšni del redne ponudbe svežega mesa je v HOFERju slovenskega porekla?

O POKROVITELJU »
O NAGRADAH »
POGOJI SODELOVANJA »

Število odgovorov:

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtjohana
Kaj danes za zajtrkanasteele
malo za hecrajko0028
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »