Igra zapeljevanja

zdravje: osebnostna rast, avtor: hlebpet 

Bodimo realni, ko spoznamo novo osebo, relativno hitro ocenimo njeno prijaznost, morebitno dominantnost in potencial za spolnega partnerja.

Ob prvem stiku z novo osebo, predvsem če je nasprotnega spola, ne pogledamo najprej v njene ali njegove oči. Strokovnjaki za govorico telesa so ugotovili, da ob srečanju z osebo nasprotnega spola, najprej nastopijo nekatere nezavedne fiziološke spremembe. Zaradi morebitnega telesnega stika se mišični tonus opazno zviša, trebuh povlečemo noter, telo se vzravna in s tem smo videti mladostnejši. Moški potisnejo brado naprej in razširijo prsni koš, da so videti močnejši. Ženske pa se vzravnajo in izprsijo, nagnejo glavo in se dotaknejo las in če izpostavijo še svoje zapestje, s tem nakažejo svojo podrejenost.

Telo se nezavedno odzove na nasprotni spol na način, da bi bili čim bolj privlačni.

Te spremembe so najbolj opazne na plaži, ko se med hojo moški in ženska približujeta drug drugemu. Če se zavedamo ali ne, naše telo vzravnamo in izprsimo in nezavedno nasprotnemu spolu sporočamo svojo primernost za spolnega partnerja. Če želimo ugajati nasprotnemu spolu, moramo govorico povsem prepustiti telesu.

igra_zapeljevanja.jpg

Poudarjanje spolne privlačnosti

Tako kot zapeljevanje med živalskimi samci in samicami, ki ga uporabljajo pri dvorjenju, je tudi človeško zapeljevanje sestavljeno iz zaporedja gibov in izrazov, ki so v veliki meri podobni živalskim snubitvenim plesom. Stvar je povsem preprosta. Kadar želimo ugajati in pritegniti pozornost nasprotnega spola, podarimo razlike po katerih se spola razlikujeta. Poudarjanje spolnih razlik nas dela spolno privlačne. Kadar pa želimo osebno nasprotnega spola odvrniti, pa te razlike zmanjšamo ali zakrijemo.

Kadar želimo ugajati in pritegniti pozornost nasprotnega spola, podarimo razlike po katerih se spola razlikujeta.

Tako ženske kot moški s svojimi kretnjami razkazujemo, ali smo dostopni in prosti ali ne. Na vprašanje, kdo pri osvajanju naredi prvi korak, bo večina moških odgovorila, da so to oni. Vendar skrbno opazovanje in še več, številne raziskave, ki so bile opravljene, nakazujejo, da so v večini primerov pobudnice ženske. Ženska je namreč tista, ki začne izbranemu moškemu pošiljati vrsto komaj opaznih sporočil z očmi, obrazom in telesom. Moški, ki je dovolj dojemljiv, bo te znake hitro opazil in se nanje odzval. In ne nazadnje, še vedno velja, so pri dvorjenju moški tisti, ki večino časa plešejo tako, kot jim ženske igrajo. To pa nikakor ni mišljeno v negativnem pomenu besede.

Pri moškem je tako uspeh pri igri snubljenja po večini odvisen od njegove sposobnosti, da razbere znake, ki mu jih ženska pošilja in te toliko od tega, da naredi prvi korak. Večina žensk namreč opazi znake osvajanja, medtem ko so moški običajno manj dojemljivi ali celo slepi zanje. Problem ženske pa ni v tem, da ne bi prepoznala, razbrala ali vračala znakov zapeljevanja. Vzrok za njene težave torej ni prepoznavanje znakov, temveč da najde moškega, ki bi ustrezal njenim merilom.

Znaki, ki jih ženske pošiljajo moškim, so pogosto dvoumni in nepredvidljivi. Ko reče ne, nekateri moški razumejo kot morda, ko reče morda, moški misli, da je rekla da in podobno. Seveda so tudi ženske krive za te zmede. S pošiljanjem nepredvidljivih in dvoumnih znakov v začetni fazi dvorjenja moški spol zmede. In to je eden od razlogov, zakaj ji ga ne uspe pritegniti. Ker je moškega zmedla, se ji ne upa približati, saj se boji zavrnitve. S tem pa tudi ženska ostane sama in razočarana.

Pet najpogostejših namigov, ki jih mora vsak moški prepoznati

Ker je uspeh moškega pri snubitveni igri odvisen od tega, kako dobro prepozna namige ženske. Vsaka ženska, ki ji je moški všeč, bo uporabila osnovne kretnje urejanja zunanjosti, dotikanja las in glajenja obleke. V nadaljevanju pa predstavljamo nekaj najpogostejših znakov, s katerimi ženske moškemu svetu pokažejo, da so dostopne:

  • Nežno stresanje z lasmi

Ženska bo moškemu, ki ji je všeč, to nakazala z nežnim stresanjem las tako, da jih odstrani iz obraza ali jih strese čez ramena. S tem ženska pokaže, da ji ni vseeno, kako izgleda pred moškim.

  • Ljubkovanje predmeta valjaste oblike

Sliši se zelo učeno, pa ni. Dotikanje in gledanje prsta, držala vinskega kozarca, visečih uhanov, cigaret ali katerega koli drugega predmeta, ki spominja na penis, je nezaveden namig na to, kaj ima morda ženska v mislih. Kadar ženska počne kaj takega in poleg tega gleda naravnost k vam, je znak, da se ji le približajte.

  • Dotikanje telesa

S telesom izkazujemo svoje skrite želje in tako je tudi z dotikanjem lastnega telesa. Ko se ženska rahlo gladi po stegnih ali vratu, s tem nakazuje, da bi se jo lahko moški enako dotikal, če bo zaigral na prave karte. Te gibe lahko spremlja tudi počasno prekrižanje in razkrižanje nog.

  • Spodvita noga in sezuvanje čevlja

Ženska sedi s spodvito nogo, njeno koleno pa je usmerjeno k osebi, ki jo najbolj zanima. Ta sproščeni položaj izključuje iz pogovora vsako formalnost in daje priložnost za bežno razkazovanje stegen.

Tudi zibanje čevlja na konicah stopal nakazuje na sproščenost; sezuvanje in obuvanje pa nakazuje na spolno dejavnost. Številne moške ti gibi vznemirjajo, čeprav ne vedo zakaj.

  • Obraz na pladnju

To kretnjo zapeljevanja uporabi ženska, ki želi pritegniti pozornost moškega, dlan ene roke položi na hrbet druge dlani in mu s tem na pladnju ponudi svoj obraz za občudovanje.

Literatura: Allan in Barbara Pease: Telesna govorica ljubezni


Število ogledov strani: 8658

Nagradna anketa

Kolikšni del redne ponudbe svežega mesa je v HOFERju slovenskega porekla?

O POKROVITELJU »
O NAGRADAH »
POGOJI SODELOVANJA »

Število odgovorov:

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtjohana
Kaj danes za zajtrkanasteele
malo za hecrajko0028
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »