Kulinarika.net - zdravje: Vitamini in minerali

Vitamini in minerali

Ali nuja za vsakogar

zdravje: hrana in zdravje, avtor: Alexander 

Da bi človeško telo delovalo na najvišjem potencialu, mora dobiti obsežno paleto ključnih makro (beljakovine – proteini, ogljikovi hidrati in maščobe) in mikro (vitamini, minerali in voda) hranil.

istock_000004461830xsmall

Primanjkljaj samo enega od vitaminov ali mineralov zruši presnovo, ki zagotavlja optimalno delovanje organizma in zmogljivost telesa se zmanjša. To pa seveda ni dobro. Vsakodnevno uživanje multivitaminske / multimineralne formule, ki zagotovi dnevnim potrebam, pomaga pri oskrbi telesa z nujnimi dodatnimi snovmi, ki so potrebne za tisoče presnovnih reakcij.

Mnogi podcenjujejo njihov pomen. Če ne morejo pridobiti 5 kilogramov mišične mase ali shujšati 5 kilogramov, mislijo, da jih nima smisla jemati. Ampak tu je eno pomembno dejstvo. Če vašemu telesu primanjkuje samo en od ključnih vitaminov in mineralov v tisočih kemičnih in encimskih procesih, potem je vaše telo in z njim vaša imunska odpornost lahko oslabljena. Vsak posamezen vitamin in mineral je odgovoren za tisoče biokemičnih reakcij, vključno s produkcijo hormonov. Bistvo? Če ne uporabljate kvalitetne formule vitaminov in mineralov, ne boste nikoli dosegli svojega najvišjega potenciala.

Kdaj bi morali jemati vitamine in minerale ter kdaj antioksidante?

Preprosto, svojo formulo vitaminov in mineralov zaužijte takoj zjutraj in NEPOSREDNO po končani telesni aktivnosti skupaj z antioksidant(i). Ko niste telesno aktivni, zaužijte samo en odmerek formule vitaminov in mineralov zjutraj, v popoldanskem času pa vzemite antioksidant(e). 


Število ogledov strani: 12534

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkgligor
MOJ vrtjohana
malo za hecpikec85
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »