Priplešite si čvrsto telo z vročo zumbo

zdravje: gibanje in športna prehrana / Gibanje, avtor: hlebpet 

Vroči poletni dnevi so že skoraj za nami, prihaja jesen. Kljub temu pa lahko poletje v svojem vsakdanu ohranjamo s predajanjem vročim latinsko-ameriškim in pop ritmom, ki bodo ogreli naše srce, poskrbeli, da se bomo pošteno spotili in se ob tem neizmerno zabavali.

Kaj je zumba? Zumba je skupinska vadba, ki prihaja iz razvpite Kolumbije in je osnovana na izmenjevanju hitrih in počasnih ritmov, ki na naše telo delujejo skoraj hipnotično. Temelji na intervalnem treningu, njene koreografije pa niso preveč zapletene, zato plesno predznanje ali pa plesni partner nista pogoj.

PRAVI VRTILJAK RAZLIČNIH PLESNIH KORAKOV

Zumba vključuje ritme merenguea, mamba, flamenka, hip hopa, čačačaja, fokstrota, tanga, sambe, salse, crumbieja, reggaetona in trebušnih plesov.

Zumbi lahko zlahka sledi vsak, hkrati pa je še izjemno učinkovita in verjetno najbolj zabavna vadba ta trenutek, zato spada med tako imenovane »feel good« vadbe, saj se po njej počutimo srečne, seksi in samozavestne, predvsem pa dobro v svoji koži.

zumba.jpg

PORABIMO LAHKO DO 1000 KALORIJ V ENI URI

Zumba je aerobna skupinska vadba, pri kateri porabimo do 1000 kalorij v eni uri.

Povečuje našo vzdržljivost in kondicijo, izboljša našo koordinacijo in motoriko, krepi srce in vitalnost pljuč ter oblikuje naše celotno telo.

Njen cilj je tudi ojačati celotno telo, pri tem pa se osredotoča na mišične skupine zadnjice, rok, nog, trebuha in pa seveda srce. Vadba je sestavljena iz krepilnih vaj in enostavnih plesnih korakov, ki prinašajo vidne rezultate, povečujejo motivacijo in pomagajo, da pozabimo na skrbi.

ZAJEMA OSNOVNA NAČELA FITNESA

Kljub svoji preprostosti je zumba izjemno učinkovita vadba, pri kateri lahko skozi gib izražamo svojo ustvarjalnost, topimo maščobne obloge in ohranjamo zdravo telesno težo. Vadba zumbe zajema osnovna načela fitnesa. To pomeni, da stremi k maksimalni porabi kalorij in tako bistveno pripomore k oblikovanju mišic celotnega telesa in zmanjševanju maščobnih blazinic.

Variacije te vadbe potekajo v vodi, podobno kot aerobika v vodi, in z utežmi, pri čemer pridobivamo predvsem na moči. Zumba je primerna za vse starostne skupine.

Vadba zumbe se prične z ogrevalnimi vajami, ki jim sledi 40 do 45 minut plesa ob latinsko-ameriških ritmih z različnimi koreografijami. Vadba skupaj traja 60 minut, zaključi pa se z vajami za umirjanje. Zanjo ne potrebujemo posebne opreme, le športna oblačila in copate, plastenko vode in ogromno dobre volje.

 


Število ogledov strani: 3915

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Vanja_v_ZDA
MOJ vrtjohana
Kaj danes za zajtrkanasteele
malo za hecrajko0028
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »