Kombinirana mikrovalovna pecica

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

18. apr 2007 21:40

Sem danes malo že gledala po trgovinah, trgovci propagirajo Whirpool, ker ima nek 3D sistem pa crisp zapekanje pa še pa še, kaj pa priporočate tisti, ki jo že imate.... Hobotka

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

5. okt 2009 8:43

Ima mogoče kdo izkušnje s kombinirano mikrovalovno pečico Gorenje GMO25DCE, GMO25DCS ali GMO24DCS

http://www.enaa.com/findAdvanced.asp?iskanjeOddel

Mama se namreč odloča za zamenjavo mikrovalovke (ki je že odpisana), nagaja pa ji tudi pečica, ki jo ima na pultu, tako da bi z enim nakupom rada zamenjala obe mašini.

Mikrovalovko potrebuje za pogrevanje skodelice mleka, čaja, hrane za eno osebo, v pečici pa si peče kruh (majhen hlebček) in občasno kakšne buhtlje ali zavitek.

Če ima kdo izkušnje s katerim od teh treh modelov (ali pa predlaga kaj drugega na to vižo), prosim za informacije. Zadeve namreč čisto nič ne poznam.

LP, V.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

6. okt 2009 8:11

VilmaS,

kaže, da nihče nima take pečice, pa nobeden ne odgovarja. Jaz je tudi nimam, imam pa podobno od Sharp-a in sem je nekaj časa uporabljal kot navadno pečico. Saj gre, vse se da delat kot v navadni pečici, ker na funkciji topli zrak, dela kot navadna pečica na topli zrak. Slaba stran teh pečic je v tem, da se pekač vrti, kar pomeni, da je uporabna le za manjše pekače, pa se tudi hitar zgodi, da se ti kakšen štirioglat pekač, pri vrtenju zatakne.

Če gre za pečenje za eno osebo, bi jaz raje kupil najbolj navadno ( poceni ) mikrovalovno pečico in eno navadno " mini " pečico, ki se včasih dobi v Hoferju ali Šparu ( za cca 20 € ) in je tudi čisto uporabna za vsa pečenja.

ežoj

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

6. okt 2009 10:53

ežoj je napisal/a:

Saj gre, vse se da delat kot v navadni pečici, ker na funkciji topli zrak, dela kot navadna pečica na topli zrak. Slaba stran teh pečic je v tem, da se pekač vrti, kar pomeni, da je uporabna le za manjše pekače, pa se tudi hitar zgodi, da se ti kakšen štirioglat pekač, pri vrtenju zatakne.

ežoj

Jaz pri moji mikrovalovki včasih odstranim vodilo in vanjo položim samo krožnik (n.pr. če odtajam kakšna rebra, ki bi se ob vrtenju zataknila). Ker to delam že 10 let, verjetno ne škodi, drugače bi bila v kontejnerju. Mogoče pa ne bi bilo nič narobe, če bi tudi pri pečenju s toplim zrakom onemogočil vrtenje krožnika? Kot praviš, se ti je pekač včasih zataknil...si imel zaradi tega kakšne zoprne posledice?

Mama se je napalila (in že na tričetrt odločila) za to reč ker ima bolj majhno kuhinjo in ji vsak košček pulta pride prav, sedaj pa jaz malo poizvedujem o uporabnosti...ežoj, hvala, tudi splošne informacije so dobrodošle.

LP, V.

ACDC  

član od: 14.2.2006

sporočila: 36

7. okt 2009 18:43

Pri nas je takšna MV že kar nekaj let ker ni bilo prostora za klasično. Sharp z vrtljivim kovinskim pladnjem v katerem se lahko kar peče.Sicer se ne da nastavljat temperature se pa z malo prakse navadiš pečti skoraj vse kot v klasični. Ker smo renovirali stanovanje smo sedaj nabavili tudi klasično pečico,ki pa se je moramo šele navadit po tolikih letih uporabe kombinirane MV. Skratka z to pečico sem zelo zadovoljen saj jo še kar naprej uporabljam kljub novi klasični pečici. Je pa res , da je za določene stvari bolj primerna za določene malo manj. Sploh manjše količine npr..(pol piščanca,prebranac, musaka, lazanja - vse pečemo v Jena posodi se dobro obnesejo - hitroin lepo zapečeno). Tudi kakšne bagete oz. žemljice (napol pripravljene) se super in hitro spečejo (na nizki mrežici) tako, da za te stvari ne rabim "zalaufat" klasične pečice. Se pravi po mojih izkušnjah pride zelo prav ni pa ravno za vse oz. ne mora popolnoma nadomestiti klasične pečice (predvsem pecivo) marsi kje pa jo zelo prekaša. L.P. Igor ACDC

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. okt 2009 19:32

VilmaS je napisal/a:

Ima mogoče kdo izkušnje s kombinirano mikrovalovno pečico Gorenje GMO25DCE, GMO25DCS ali GMO24DCS

http://www.enaa.com/findAdvanced.asp?iskanjeOddel

Mama se namreč odloča za zamenjavo mikrovalovke (ki je že odpisana), nagaja pa ji tudi pečica, ki jo ima na pultu, tako da bi z enim nakupom rada zamenjala obe mašini.

Mikrovalovko potrebuje za pogrevanje skodelice mleka, čaja, hrane za eno osebo, v pečici pa si peče kruh (majhen hlebček) in občasno kakšne buhtlje ali zavitek.

Če ima kdo izkušnje s katerim od teh treh modelov (ali pa predlaga kaj drugega na to vižo), prosim za informacije. Zadeve namreč čisto nič ne poznam.

LP, V.

 

Imam mikrovalovko Gorenja, kombinirano.

NAvodila so kriminalno nejasna in skopa. Če pa so navodila, ne veljajo.

Npr. naročim odtaljevanje 50 dag zmrznjenega mesa ( v kosih, kar je lažje). Pečica sama izračuna, koliko časa rabi za odtaljevanje. Pajade. Po prvi rundi trdo ko rog. Posopek ponovim, nekaj je, v sredini pa še vedno zmrznjeno.

Odtaljevanje kruha: ali kdo rabi sveže domače drobtine, ker je šlo v maloro že nakaj kil kruha in drobnega peciva.

Ne morem si privoščiti, da vsak skseprimenti poskušam 10x. Nimam toliko časa, pa tudi hrane ne bom metala proč.

Še vedno nisem uspela najti podatkov, koliko časa traja peka pomfrija. Očitno bom rabila cel zaboj krompirja, preden bom pogruntala, koliko časa nastaviti.

V nedeljo sem pekla zelenjavni zavitek za dve osebi in je zgledalo takole: najprej sem nastavila temperaturo. Po filingu na 200 st. Potem sem nastavila na 10 min c na 4 stopnji. Splezala na pručko, stol in odprla pečico ( ki je na visokem hladilniku) , zlezla nazaj po rokovico, da sem potegnila pladenj ven. Ne, ni bilo pečeno. Pa po dodatnem filingu še 10 minut. Suho ko poper in zažgano. Kar sem videla potem, ko sem dostop ponovila.

Pri nakupu sem vztrajala pri nakupu tudi možnosti pečenja na vroči zrak in bi tak nakup SVETOVALA. Primerno je za pečenje majhnih količin, za eno ali dve osebi.

Za nasvete sem vprapala tudi na tem forumu, nekaj namigov sem dobila po ZS in hvala. Vendar sem prepričana, da bi morala biti navodila pripravljena tako, da se mi ni potrebno poročiti s kakim fizikom, ki mi bo računal vpliv temperature na posamezne jedi. Jaz moram to obvladat z gospodinjsko pametjo in če ni prav pripravljeno, potem ni krivda na moji strani.

 

F r i n a

cukrpekrca  

član od: 5.11.2009

sporočila: 311

6. nov 2009 20:54

Tudi jaz imam gorenjevo, kombinirano. http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1160_GO164 Zaenkrat sem kar zadovoljna, mi je všeč, ker je malo večja. Je pa res, da jo v glavnem uporabljam za odtajevanje in pogrevanje, pa za kaj pečt, če je slučajno običajna pečica zasedena. cukrpekrca

trimix  

član od: 30.8.2007

sporočila: 91

10. nov 2009 1:41

Jaz imam LG kombinirano že več kot 5 let in je super. V njej delam cisto vse, kar pac se uspem" stlacit" vanjo in to je tudi edini minus - manjsi volumen. V vsem ostalem je enaka oz nadgrajuje klasicno oz. ventilatorsko pecico. trimix

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

10. nov 2009 5:30

Tudi moja je Sharp , kombinirana, znamke in volumna se ne spomnim, je pa precej velika (ceprav manjsa od klasicne). Ima sicer okrogel kroznik na dnu, vanjo pa se da vloziti tudi pladnje v treh nivojih. Reguliras lahko cas pecenja, temperaturo, kombiniras mikro z grilom ali pecico,.... V njej pecem vse. Peciva sicer bolj malo, ker pri nas ne gre v promet, kruh pa se spece brez tezav. slepakura

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti