Lazanja iz palačink
| leni1 je napisal/a: |
| Meta meta sir pa res ni nikakršna umetnija. leni1 |
Leni, ni me sram priznati, stopam že v 61. leto, pa mi je predstavljalo pripravljanje ocvrtega sirčka pred 10 leti (se pravi pri 50-tih
) pravi problem. Ga pač prej nisem nikoli delala. Dobro, da takrat še nisem poznala kulinarike in nisem imela možnosti dobiti takle odgovor. Izraza "paniranje" pa še pri 20-tih ne bi razumela, ga pač naša kuhinja ni poznala.
| ssilva je napisal/a: |
| "Pohanje" pa niti ni najbolj priljubljena tema pogovorov med otroci ali pa najstniki. |
To pa ni res
Ta beseda, resda v čistu drugem smislu, je med najstniki žal kar pogosto uporabljana.
Glede kuhe se pa nič sekirat, če 20-letnice nič ne znajo. Ko bo treba,se bodo že naučile, kot smo se me, če bodo ob vseh zaposlitvenih zahtevah za to sploh še imele čas. Pri nas je bilo tako, da je kuhala mama, ostali smo imeli dovolj dela na polju, v hlevu in pospravljanje. Da ne rečem, da pohali nismo, ker smo kuhali samo skromno kmečko hrano, pohanje je bilo pa za "gospodo"
.
Misliš neumestnimi, jessy6? Si se pridružila "babam kot babam", a si opazila?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja iz palačink

Rezanci Barilla s slanino in gobami