Kar nekaj oblačil bi si rada pobarvala .Ker je črne barve samo za do pol kg me zanima ali naj postopek večkrat ponovim ali naj dam v stoj pač več barve in vse naeenkrat pobarvam?

Rogljič Croque Madame
Kar nekaj oblačil bi si rada pobarvala .Ker je črne barve samo za do pol kg me zanima ali naj postopek večkrat ponovim ali naj dam v stoj pač več barve in vse naeenkrat pobarvam?
| ksenjako je napisal/a: |
| mene pa zanima ko takole barvate v pralnem stroju-ali potem zaženete 1krat prazen pralni stroj da se vse lepo opere ali kako? ksenija |
Pri barvah, ki sem jih uporabila pred kratkim, je bilo napisano, da je treba po barvanju vse (s tkaninami vred) dati na običajno pranje s pralnim praškom na 60 °C, da se izpere odvečna barva in splakne stroj (sem dala kar oreščke). Kljub temu sem za prvo naslednje pranje izbrala temno perilo. Na belem, ki je sledilo potem , ni bilo opaziti nobenih ostankov barvila.
CilaImam nekaj izkušenj pri barvanju tekstila.
Črna ni nikoli črna, niti pri svili ne.
Šivi se obarvajo drugače kot ostali izdelek.
Oprano, sprano blago ( brez mehčalca), bombaž ostane lisasto.
Potrebno je brati navodila, za kake materiale je barva.
Povečati količino barve, saj gre za "vponost" barve.
Drugače pa - veliko sreče in poročaj, kako ti je uspelo.
FrinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rogljič Croque Madame

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro