Naši najbolj ponesrečeni nakupi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. mar 2007 18:07

Našo kuhinjo je projektiral v zgodnjih šestdesetih arhitekt, ki je menil, da se bomo kmalu hranili samo s tabletami ( o tem sem bila tudi prepričana), zato imamo kuhinjo, v kateri je 100 cm pulta, pa kakih 40 cm mokrega dela pulta.

To je tudi temeljni razlog, zakaj so nekateri aparati shranjeni in jih uporabljamo manj, uporabljamo pa jih- multipraktik, kontaktni žar, rezalini stroj za salamo.

Kupila sem aparat, v katerem je mogoče kuhati kavo in čaj ( različni posodi), pa je ostal po začetnem navdušenju v omarici in čaka na kariero v neki pisarni.

Menila sem, da bo kuhalnik vode, ki smo ga dobili za darilo, postal odveč, vendar imamo sedaj že tretjega in v redni uporabi.

Moj zgrešen nakup je precej draga posoda za kuhanje pudinga oz. narastka, ki je v desetih letih še nisem znala uporabiti. Tako so končale tudi tiste one za ribanje, skelanje na roko, ki sem jih kupila pod imenom multipraktik. Jasno mi je,da ni trgovca, ki bi na aparat prodajal pod napison Splohnepraktik.

V velikime navudenju sem pred 25 leti kupila jušni servis iz Titovega Velesa. Razočaranje je bilo popolno: porcelan slabe kvalitete, pa kaj mi je bilo, da sem ga kupila z oranžnim robom, če oranžne barve sploh ne maram. Že nekaj časa iščem žrtev, ki potrebuje prav jušni servis in sem v ta namen, no ja, čisto res kar ni, pred tednom dni razbila oval, da ja ne bo  komplet.

Z mamo tuhtava, komu bi uturile komplet sedmih kompletov veglastih krožnikov iz Sparove akcije.

 

So mi pa pripeljali hranit napravo AB King pro, pa sem bila silno počaščena, da so mi  kartako podarili tako drago stvar. Že dolgo vem, zakaj. So pa stranke v moji domači pisarni navdušene. Med čakanjem vsi telovadijo in jih je težko dobiti z orodja.  

Bi mi pa morali z uradno listino prepovedati nakup blaga. To je pa druga zgodba. 

 

 

 

 

Frina

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

30. mar 2007 19:08

Friteza, rešila sem se jo tako, da sem jo dala kolegici za v camp prikolico. Strojček za sladoled je v omari in vedno ko vidim ime Veri, se spomnim nanj, pa še ena reč za dekorativno rezanje sadja, zelenjave, jajc in še kaj, ki je že zdavnaj dobila prostor v KP Snaga. Vse ostalo uporabljam dnevno. Zelo bi rada pridobila še kak prostor za kofe avtomat, pa ne vem kaj naj zrinem s kuhinje. lp Vesna

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. apr 2007 13:43

Namig: aparat za kuhanje je jajc, za katerega menite, da ga ne boste nikoli uporabili, lahko uporabitie za kuhanje jajc ob veliki noči. Po vseh preizkusih je to zares EDINI način, da se jajce skuhajo in niso razbite. Po nasvetu kupljen prejšnji teden v Hoferju. Pa če ga imam samo za tistih trideset jajc, od katerih jih 25 poči !

 

Pred veliko leti sem prijateljici, ki je začasno živela v brazovem stanovanju, ta pa je delal v tujini, pa tudi žena je bila iz druge države, pomagala pri čiščenju stanovanja, ker bi jo sicer svakinja bojda ubila, če ne bi bilo počiščeno. In tam sem videla električne navijalke. In si jih želela 25 let.

Pred dvema letoma sem navijalce , ki se pogrejejo na elektriko kupila po smešni ceni - in jih nikoli uporabila. Jih je premalo in imam prekratke lase.  

Sem si pa za trenutek zaželela komplet za pedikuro/manikuro. Dobila sem ga za poslovno darilo. Enkrat uporabljeno, nohte si pa itak lakiram s hitosušečim lakom. Podarim !

 

 

Frina

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

1. apr 2007 15:23

frina je napisal/a:

 Pa če ga imam samo za tistih trideset jajc, od katerih jih 25 poči ! Frina

Mimogrede - jajca manj pokajo, če:

-jih imamo pred kuhanjem nekaj časa na sobni temperaturi ali v mlačni vodi

- jih vremo  čisto narahlo

-v  vodo, v kateri se kuhajo, damo žlico ali dve mleka (ni pa to dobro pri pirhih, kjer se mora lupina razmastiti)

Če imamo AMC, jih skuhamo v minimalno (do  višine 0,5 cm ) vode. Šlo naj bi tudi brez vode, ampak mi ni všeč, ker se  znajo spodaj malce zasmoditi.

 

Cila

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

1. apr 2007 15:32

Če kdo ne rabi več aparata za sušenje sadja in zelenjave, bi meni zelo prav prišel.

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

1. apr 2007 15:40

Jaz pa za pametno ceno kupim aparat za sušenje sadja.

 

Matjaž

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

1. apr 2007 19:06

Reca je napisal/a:
Strojček za sladoled je v omari in vedno ko vidim ime Veri, se spomnim nanj, lp Vesna
V tem vikednu sem (poleg tehtnice, pečice in štedilnika) uporabila: kruhomat - za kruh mikrovalovko za pogret mleko, juhico za psičko, stopit maslo in čokolado,... shaker za ledeno kavo toaster za bruscete multipraktik za krhko testo in za naribat jabolka za prekmursko gibanico (prvič delala, super uspela) paropihec za vročo čokolado aparat za muslijeve ploščice - prav v ta namen, čeprav ne priporočam, ker greje samo iz spodnje strani in so spodaj bolj pečene kot zgoraj Ta teden se uporabila še vaflomat, zdaj pa se nameravam spravit še delat testenine Veri

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. apr 2007 19:45

Cila, vse smo poskusili, pa ni šlo. Le AMC za ta namen nismo še nismo kupili, je pa tisti aparat za 6,99 € precej cenejši, jajca pa cela.

Brezplačno nudim nasvete, katere metode se pri kuhanju jajc niso obnesle ! Šifra: Dolgletne izkušnje

Frina

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 650

3. apr 2007 19:02

Da vrnem temo na forum: Če komu na podstrehi ali v kleti dela napoto star televizor, ga odkupim (smo imeli enega črnobelega, 25 let starega) za rezervo, pa je revež odslužil, sedaj imamo pa probleme, ker se včasih ne moremo zmenit, kaj bo kdo gledal. LP, zvitorepka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. apr 2007 21:12

Lisička, poglej na zasebno sporočilo.

 

Lp

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti