Zanima me, pri koliko stopinjah in koliko časa je najbolj idealno, da se krofi cvrejo v fritezi? Koliko časa nja vzhajajo že izoblikovani? Katera moka ali mešanica mok se vam zdi najboljša? Namenske za kvašeno pecivo, farina, ...? Hvala za odgovore.

Zanima me, pri koliko stopinjah in koliko časa je najbolj idealno, da se krofi cvrejo v fritezi? Koliko časa nja vzhajajo že izoblikovani? Katera moka ali mešanica mok se vam zdi najboljša? Namenske za kvašeno pecivo, farina, ...? Hvala za odgovore.
Ema Cetin,
hvala za podrobno pojasnilo..tudi jaz sem bila že večkrat razočarana. Največjo težavo mi predstavlja temperatura olja. Glede na to da imam tudi jaz steklokeramično ploščo bom tokrat upoštevala tvojih 1,5 :)
Lp
Saška
SaškaKpSaškaKp, ne vem, ali bo ema prebrala tvojo zahvalo, 12 let je minilo, odkar je pisalal v to temo, očitno se je že tudi odjavila (piše na vrhu - neznan uporabnik).
Dobrodošla na Kulinariko ![]()
![]()
, vidim da si se danes vpisala. Zato verejtno nisi bila pozorna na podatek, kdaj je bilo v tej temi zadnje sporočilo napisano.
Vauuu, a veš, da bi bilo dobro, če bi bili 2002, kaj?!? ![]()
![]()
![]()
Pozdravček!
Dragička, a zato, da bi ti bila 12 let mlajša?
Mene je pa učil pokojni mojster g.Štukelj, glede temperature olja za krofe tako.Olje ne sme biti na prevelikem ognju, ko pomočiš noter ročaj kuhalnice in se okrog naredi venček grolic, je ravno prav. Pet minut cvreš pokrite na eni strani, odkriješ in pet minut na drugi. Za plin vem, da moram dati na najmanj, ne vem pa kako je z elektriko!![]()
Manjših krofov (16 kosov iz 60 dag moke) nikoli ne cvrem več kot 2 minuti pokrite in 2 minuti odkrite. Kadar iz iste mase naredim le 12 krofov pa po 3 minute. Temperatura med 160 in 170 °C . Začetno pomerim s termometrom, kasneje spremljam videz. Vedno so lepo precvrti in grejo za med.
Zdi se mi, da pri daljšem cvrenju na nižji temperaturi popijejo preveč olja. Mastni krofi mi pa niso všeč.
Je pa pri tem precej pomembno, kakšno je testo. Večina receptov tule na Kulinariki (preizkusila sem svojega, pa od Rece in Tanje Kocjan) je takih, da se krofi po zgoraj opisanem dovolj precvrejo.
Cila
CilaFriteze nimam, pa me zanima na kateri stopnji cvrete krofe na steklokeramični plošči. Se mi je že zgodilo, da sem imela znotraj surove. Pretiranih izkušenj s cvrenjem krofov pa na žalost nimam.
Hvala za vaš nasvet.
lp
PalmaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)

Polnjene gobe