Čarobna zelena torta
Ribe jem enkrat, večinoma dvakrat na teden, če je enkrat, pol mora bit plava riba ( srdela, skuša , šnjuri ali haringa, un, drug dan pa kombiniram po navdihu v Leclercu, kjer v glavnem kupujem ribe ). Doma v zmrzovalniku, zmeraj imam filete osliča, ampak to praktički ne štejem za ribo. Praktički jem vse vrste rib, edino raje cele ribe kot filete ( pa ne vem zakaj ).
Pri ribah ( pravzaprav pri vsem ), rad imam, da začutim okus ribe, zaradi tega se izogibam močnim začimbam, pravzaprav tržaška omaka na skuše in morda postrvi ( če bo kdo jedel z mano ), pa tartar sos ( tatarska omaka, zanimivo se mi zdi, da je tatarska omaka dobra v ta zadnji gostilni, dobre, industrijske tatarske omake pa ne dobiš ), pa limona obvezno, riba pa le pomokana ( pol ostre pol mehke moke ) in pražena v dovolj olja ( po pregovoru, plavat mora trikrat........., za prvo plavanje poskrbi narava, jaz pa za druga dva ). Poleti, seveda večkrat na žaru ( v glavnem skuša, brancin ali orada, zdej sem se spomnil, da zubatca na žaru že dolg nisem jedel ), pa tudi poleti ( pa tudi ne vem zakaj ) večkrat brodet ali pa kakšen paprikaš od krapa, potem mehkužci ( kot je rekla mamamia to je poglavje za sebe ) pa....... pa nehaj, te bojo nekam brcnili.
ežoj
Sem pozabila povedat, da obožujem kuhano ribo. Škarpena na primer, potem marinirana v malce olivnega olja, z dodatkom vina in juhe, v kateri se je kuhala, malo začimb, da se meso ne uniči.
Pa orada, divja, kuhana kar v morski vodi....prava poslastica.
Ja, pa ežoj je omenil brodet. Pa polenta zraven.
Da ne pozabimo sladkovodnih rib. Ne le postrvi, tudi dober smuč je prava specialiteta, v soli ali kako drugače, pa ščikini cmčki, polpeti iz krapa. Da ne govorim o ribjem paprikašu, takole lepo začinjenem, Slavonci in Vojvodinci, pa Srbi tam ob Donavi in navzdol so pravi mojstri v tem...
Meni je še kuhana skuša dobra, med dieto sem se jo navadila jesti kuhano, prelito le z s sesekljano zelenjavo in malo zavretka.
Skratka, ni je ribe, ki je jaz ne bi pojedla, meni teknejo tudi sardine iz konzerve. Mamamia
mamamia
| mamamia je napisal/a: |
..................................................................................................................................... .....................................................................................................................................Skratka, ni je ribe, ki je jaz ne bi pojedla, meni teknejo tudi sardine iz konzerve. Mamamia
mamamia |
tole slovnično uredite za moški spol pa tudi jaz podpišem.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čarobna zelena torta

Evitine Jakobove pokrovače