Bovla z metuljčki
Vilina, smetane dam okoli pol litra, odvisno od tega, koliko je rib oziroma kako velik je pekač. Riba naj bo takole do 3/4 pokrita s smetano, pa bo prav. Smetana nič ne povre, jo pa takoj preliješ čez ribe, torej preden jih daš v pečico (Veri je verjetno spregledala, da se ribe delajo v pekaču in ne v ponvi, ko pravi, da daš smetano proti koncu, ko ne kuhaš več dolgo - to bi prišlo v poštev v primeru, da bi delala omako na klasičen način oziroma v ponvi na štedilniku).
Na 180 stopinjah smetana ne bo izhlapela, lepo gostljata omaka nastane, losos se pa lepo prepoji in je sočen.
Koper je začimba, ki se zelo lepo poda lososu, dobiš ga za kupit tudi posušenega, mislim da v vsaki trgovini s prehrambvenimi izdelki. Zamenjaš ga sicer lahko tusi s kakšno drugo začimbo, s špeteršiljem po moje ne moreš zgrešiti, tudi z drobnjakom ne, ne bo pa tiste malce sladkaste arome, ki jo da koper.
Upam, da ti bo jed všeč. Lep pozdrav, Mamamia
mamamia
Hm, je morda kadaj naletel na ciplja ali mola, ti dve ribi imata izrazit vonj po "morju" - v neprijetnem smislu za koga (ciplje najdeš tudi v pristaniščih, mol pa ima dokaj močanj vonj po jodu, zato ga morda moti to).
Ne vem, meni nobena - razen omenjenih dveh, ampak cipljev tako ali tako ne jem - morska riba nima ne okusa ne vonja po morju. Opazim samo sočno belo meso neizmerno prijetnega okusa. Tako da gre morda pri tvojem fantu bolj za predsodek kot za dejanski vonj ali okus po nepriejtnem, ne vem.
Ribe običajno prirpavljam v kuhinji, nič na terasi (čeprav je na razpolago), napa je čisto povprečna, okno odprto - ampak nepriejtnega vonja naslednje jutro ni več.
Vem pa, da mnogi ribe prirpavljajo v tisti napravi picopek ali kako se ji že reče in to na balkonu ali terasi, tako da v stanovanju ni neprijetnega vonja.
Pa še to: ribji fileji imajo praviloma manj vonja in okusa kot cele ribe (že zaradi odstonosti kože), pa je to morda rešitev za vaju dva.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bovla z metuljčki

Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda