Torta nemo (ribica)

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. jun 2011 15:33

Prosim za pomoč. Nečakinja bo praznovala osmi rojstni dan in si je zaželela čokoladno torto. Verjetno bom naredila kar torto Nutella, ki vedno zažge, sploh otroci jo imajo radi. Mala bi rada, da je torta okrašena s pisanimi ribicami, ki plavajo v morju. Razmišljala sem, da bi s kakimi modelčki izrezala ribice iz marcipana in jih položila na torto....kaj več pa zaenkrat še nisem stuhtala. Zato prosim za pomoč: kako narediti modro morje in večbarvne ribice različnih velikost? 

Pa ne bi delala s tičino, ker je žal ne obvladam

HVALA!

saša

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

28. jun 2011 19:55

spagon. smetano obarvaš modro in prekriješ celo torto. valove lahko narediš z špatulo, al špahtlom, al kako se še temu reče. spodnji del, pa zmelješ petit piškote, na drobno in narediš morsko dno. nato iz marcipana izrežeš ven ribice, morske zvezde, malo morske trave,.. če imaš modelček za školjkice 8 ko se dela na enak način orehe, tisti modelčki), pa narediš še nekaj školkic,..če nimaš vsega lahko kupiš kar čokolatine, ko pridejo notri morski konjički, polžki, čokoladne školjkice,.. in daš gor na torto,..

Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

29. jun 2011 7:23

Hvala obema, super ideje

saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti