Pozdravljeni vsi skupaj!
Kar nekaj časa mi je vzelo, da sem prebrala vsa mnenja, pohvale in pripombe na to temo.
Recimo takole, kolikor različnih ljudi, toliko različnih mnenj in izkušenj! Kar se mene tiče, na hrvaškem morju, primorju in otokih imam v povprečju dokaj prijetne izkušnje, ali dajmo reči tako, več je dobrih, kot slabih vtisov. Ne gre, da bi kar na počez vse kritizirali in metali v en koš. Saj tudi pri nas ni vse z rožicami postlano, tudi pri nas naletite na osornega natakarja, mamko, ki za 500,00 SIT "na črno" prodaja teloh, ki ga je na Katarini toliko, da je vse belo... itd. Pa če se sprehodite po eksotičnih deželah, kjer jim je v krvi, da turista pošteno "nat......", sicer niso napravili posla!!
Tako pač je na tem našem ljubem svetu. Mislim pa, da smo mi, Slovenci tisti, ki lahko ob takih situacijah prinesemo kanček kulture v te kraje, na način, da obzirno, vendar odločno povemo, kaj nas ta trenutek moti, pokažemo, da nismo neumni, ter s kančkom dobre volje, svetujemo, naj takih in podobnih reči, gostitelji ne počenjajo!
Hja, dobra volja, prijaznost, ljubeznivost, včasih delajo čudeže!
Mislim, da je neumestno, pokvariti si en lep dopust s slabo voljo in zamerami, zaradi neke "splošne" politike!
Pozdravček Blondinka