Sej vem da sam v lonc vržeš pa se samo kuha.
Ampak juha ni vedno odlična, enkrat je boljša drugič slabša in tako naprej.
Kakšn kos mesa vi uporabljate in kaj vse zmečete notr.
V čem je štos?
tica
Temo je spremenil(a) tica dne 19. feb 2007 07:37:12
Sej vem da sam v lonc vržeš pa se samo kuha.
Ampak juha ni vedno odlična, enkrat je boljša drugič slabša in tako naprej.
Kakšn kos mesa vi uporabljate in kaj vse zmečete notr.
V čem je štos?
tica
Temo je spremenil(a) tica dne 19. feb 2007 07:37:12
Pravijo, da je pomembno, kako vre. Ne sme preveč, ravno prav, da se počasi kuha. Pravijo, da dlje kot se kuha, boljša je. In pa najboljša rata na kmečkem štedilniku na drva.
Pa od mesa in kosti je odvisno. Za meso ne bom nič rekla, ker se ne spoznam in mi ga odreže ponavadi mesar, vendar pravijo, da more bit kost "rahla" (brez mozga), da ni motna.
Glede zelenjave pa kar je pri roki, nujno pa čebula (malo olupka pustim gor), korenje, peteršilj. Zelene pa ne maram preveč...
matildaEn velik kos mesa (manjši kot je, bolj je juhca ''vodena'') in vsa pripadajoča jušna zelenjava (korenček, čebula, kolerabca, peteršlj, por, cel poper)...
Meni se zdi slaba samo v primeru, ko je premalo mesa oz. preveč vode in je potem nekako brez okusa ali pa ima le po jušni zelenjavi. V gostinah se zelo hitro opazi kdaj se je v njej kuhal meso in kdaj je v njej pristala goveja kocka in vegeta.
tasauJaz govedino operem, zallijem z mrzlo vodo, dodam čebulo, peteršilj in korenček, zraven primaknem manjši košček perutnine, kakšno perutničko ali hrbet in ko juha zavre solim. Potem pa kuham, da res zelo počasi vre. Srečno
AvaOdvečno maščobo poberem iz juhe tako, da jo popivnam z papirnato brisačko ali servetkom.) Na vrh položim servetek in ga takoj, ko je napojen z vilico preložim na krožnik)
LP![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polžki z mesnimi kroglicami

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način