Krema za v krofe

Na Primorskem se pozimi dobijo krofi s kremo.

Ali ima katera recept za to kremo?

Se priporočam.

Zdenka

Vanilijeva ali čokoladna??? Loni Makaroni

Vanilijeva in je čudovita.

Hvala Loni...

Zdenka

Pri receptu za pustne krofe od Rece so na strani 4 tudi predlogi za vanilijevo kremo

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4663&o 

jankica
V sili lahko narediš in vanje nabrizgaš kar vanilijev puding. Fajn je, če potem te krofe še obliješ s čokolado in potreseš s kokosom... Veri
Ja Veri, spet se strinjam :) In veseli me, da ni samo na Primorskem in pozimi hehe, tudi v LJ, kajne? "Če bi bila juha tako topla kot vino, vino tako staro kot piščanec, in piščanec tako debel kot natakarica, bi res lahko rekel, da je bil obed v redu."

Hihi, katka, res je, tudi pri nas se tudi tile krofi dobijo celo leto.

Je pa res, da jaz krofe kupujem samo še v velikih trgovinah - tam je velik pretok in so ves čas sveži, v malih pekarnicah, ki bi jih sicer rajši podpirala, pa sem žal že nekajkrat dobila stare krofe in zdaj me pač ne prepričajo več... Saj razumem, da jih morajo prodat, ampak meni jih pa ni treba kupit, a ne? Stare krofe mam lahko tudi doma, jih napečem več in pustim, hehe. Če kupim krof, pa ga zato, ker bi mela en ali dva krofa (kar je nepriročno za delat doma) in seveda svežega!

Veri
V Stari pekarni v Šiški tako hitro zmanjkajo, in kmalu pride nova runda, tako, da so vedno sveži. Starih tudi jaz ne maram :)
Madona, ne boš verjela, ampak ravno tam sem tudi že dobila stare... Fant je včasih blizu živel, pa me je parkrat presenetil zjutraj s krofi v posteljo... Ampak zdaj za pusta naj bi bili povsod sveži, hehe:) Čeprav sem lani spotoma iz službe kupila na tržaški v eni mali pekarnici dva krofa - na pustni torek, zato sem bila ziher, da bosta sveža in sta bila stara! Očitno nimam sreče z njimi, hehe:) Jih bom morlala kar sama pečt:) Sicer jih med pustom vedno kupiva, če greva kje mimo, hehe:) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti