Pad Thai s piščancem
V zadnjem času sem odkrila, da "volumen" omakam dajo bučke. Te so tako uprabna zadeva, da je kaj. V skrinji jih imam še dovolj (naribane, narezane na majhne kockice). Navadno jih kar prepražim z mesom. Ne bojte se, da se bo okus po bučkal kaj poznal - so tako nevtralnega okusa, da se navzamejo okusa mesa. Omaka pride tako gostljata brez, da bi dodala veliko moke.
Uporabljam jih pri mletem mesu in pri koščkih mesa - pri praženju se lepo razpustijo.
VeronikaRavno pravšnja tema za moje vprašanje:
Delam podobno kot je bilo zgoraj navedeno, me pa moti, ker se mi mleto meso, ko ga pražim, vedno nabere v nekakšne kupčke, ki jih potem s kuhalnico drobim.
Imate mogoče kakšen nasvet??
lp,
SimonaJordi, jaz mleto meso najprej prepražim, da spremeni barvo in šele nato solim. Tako se ne delajo grudice.
LP,
rdecapesaJaz delam takole.
Na olje dam 1 sesekljano čebu in ko postane steklena, dodam na koščke narezano meso. Malo popražim, dodam pločevinko pelatov (tistih na kockice narezanih, eno nasekljano svežo papriko, česen in lovor in seveda sol. Včasih dodam še malo sladke paprike. To dušim do mehkega in po potrebi dolivam vrelo vodo. Proti kocu naribam (če imam) še eno bučko in še malo podušim. Pride kar precej omake, tako da je z makaroni zmešano zelo sočno.
lp
JulijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai s piščancem

Pecivo iz bučk