Tzadziki ali nekaj podobnega

Sanjula  

član od: 8.1.2007

sporočila: 52

9. feb 2007 9:41

Zmajčica, pošlji mi naslov pa ti pošljem vrečko teh začimb. Imam še eno, pa ti jo podarim, ko jo že tako vztrajno iščeš. Kupljena je lansko poletje v Grčiji, upam da te ne moti, ker ni čisto čisto sveža. Sanjula

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

9. feb 2007 13:16

Na začimbah ki jih imam doma lepo piše kaj vsebujejo in kako se uporabljajo, takoj ko pridem domov vam prepišem....imam pa začimb za cca 6 različnih jedi.. Lep in prijeten dan vam želi:
escada

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

9. feb 2007 13:16

Seveda če koga sploh zanima... Lep in prijeten dan vam želi:
escada

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

9. feb 2007 13:39

Čao, Escada, mene zanima, zelo! pa če imaš Feta mix, pizza mix,... tudi te. Saj pravim, jaz sem jih tudi dobila iz Grčije, se mi zdijo super in jih rada uporabljam, pa jih kmalu ne bo več, zato bi rada vedela, kaj je notri, da bi naredila podoben mix. Saj v osnovi začutiš po okusu in vonju, ampak vse pa ne morem poštudirat. Escada, se priporočam! Lep pozdravček, S.

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

9. feb 2007 15:40

FETA CHEESE MIX Sestavine : Origano, timijan, peteršilj Uporaba: 1 cm debelo rezino Feta sira odrežite, dajte nanjo rezino paradžnika , polijte z olivnim oljem, dodajte zažimbe , vse skupaj zavijte v alu folijo in pecite na 200 C v pečici 20 minut. SOUVLAKI – GYROS Sestavine: Origano, basilica, chili, paprika, čebula Uporaba: Marinirajte koščke mesa ( perutnina, svinjina…) v olivnem olju kateremu ste dodali limonin sok , ter začimbno mešanico – 12 ur. Našpikajte na palčke in specite na hitro. MIX ZA PASTITSIO Sestavine: Orešček, cimet, poper, basilica, oregano, peteršilj Uporaba: Jed je zelo podobna lazanji…tudi pripravlja se podobno…torej samo na kratko 1 kg testenin ( katerihkoli), 1 kg mletega mesa, 2 veliki čebuli 2 skodelici paradižikovega soka, ½ skodelice oliv, maslo, in začimbno mešanico. Bešamel omaka TZAZIKI Sestavine: Sol, česen, timijan (tukaj še nekaj manjka pa nevem kaj, ker majnka košček etikete) Uporaba: Olupite kumarico, yogurt in malo začimb za tzaziki zmešajte. V mešalnik dodajte olivno olje, kumarice, jogurt, kis, im mešajte tako dolgo dokler ni masa homogena..nadevajte v posodice in pustite v hladilniku 1 do 1 ½ ure GREEK SALAD Sestavine: Origano, basilica, timijan, meta, peteršilj Uporaba. Narežite – srednje veliko kumarico, 3 paradižnike, 2 zelene paprika, dodajte črne olive, Malo olivnega olja, kisa…feta sir odrežite na rezino, postavite na solato pokapajte z olivnim oljem in obilno ptresite z začimbno mešanico Lep in prijeten dan vam želi:
escada

Slovenica1  

član od: 28.11.2006

sporočila: 23

20. feb 2007 21:11

Strinjam se Tzatziki je jogurtova omaka z dodatkom naribanih kumar, soli, popra, česna in kisa. Imam prijatelja Grka, ki me uči grške kuharije ... Slovenica1

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

20. feb 2007 23:09

Sem si v Grčiji kupila zelo lepo kuharico, sicer v nemškem jeziku, ampak je "Grška kuharica". Bom napisala točno tako kot piše:

JOGURT S KUMARICAMI  8 TZATZIKI)

2  lončka  grškega jogurta ( 220g )

2  stroka  stisnjenega česna

1/2  naribane solatne kumare

1/2 šopka kopra, drobno sesekljanega

2 jž oljčnega olja

sol, poper

V skledo naribamo kumaro, jo posolimo in pustimo eno uro, da spusti vodo. nato jih ožamemo. Medtem zmešamo jogurt,česen,koper, sol, poper in oljčno olje , dodamo stisnjene kumare in zopet dobro premešamo. Serviramo hladno.

 

V restavracijah nudijo tzatziki kot hladno predjed in je tako gosto, da servirajo z vilico.  Jaz pa to rada postrežem poleti k mesu, zlasti  k mesu na žaru paše.

 

Prodajajo pa pod tzatziki tudi  začimbno mešanico, v kateri  so  česen v prahu, koper in  poper, skratka začimbe ki gredo v to jed. 

 

Aki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti