No lahko ti še jaz podam par podatkov, ker sem ravno v pripravah na poroko, ki bo prav tako junija.
Najbolj pomembna rezervacija je žal gostišče, kjer bo zabava. Ker ti so ponavadi zasedene že kar leto vnaprej, sploh maj in junij, ko je največ povpraševanja. Nato ansambel, potem obleka, če si jo boš sposodila. Rabiš še snemalca in fotografa. Glede torte je tako, da imajo v nekaterih slaščičarnah navado, da se stojalo rezervira prejene tri mesece. Takrat tudi izbereš torto in se dogovoriš kam naj ti jo dostavijo. Lahko se takrat dogovoriš še za pecivo. Nekje nazadnje je cvetje.
Za civilno poroko greš na upravno enoto tri mesece ali pa dva meseca prej, odvisno kje. To je še najbolje da se pozanimaš, pač pokličeš na UE, in vprašaš. V cerkvi pa lahko že kar greš, pa ne pozabi vprašat glede pevcev. Ko dobiš potrjene datume in ure, poskrbiš za vabila. Takrat se tudi začne vabit ljudi.
Poskrbeti morata še za dekliščino in fantovščino, čće želita seveda.
Pozanimaj se kje boš kupila šampanjec, pa kozarce rabiš, razen če ti to ne nudijo tam kjer se bosta poročila.
Aja pa za frizerja se je tud dobro že prej dogovort, da greš na probo. Prav tako za make up.
To se spomnim, če bo še kaj mi pa lahko na ZS pošlješ pa bomo mal podebatirale.
Moraš pa kar pohitet, ker je res gužva.
Želim ti čim manj stresa pri pripravah in veliko sreče pri rezervacijah!!
biba