član od 20061981 sporočil
Grozno, čeprav tudi jaz kdaj pomislim, da dam vsak piškot trikrat skozi roke, preden je končan. Ampak to ni nič v primerjavi s higieno v restavracijah. Enkrat sem delala v firmi, kjer so imeli tudi restavracijo. In natakarjem je bilo prav hecno, ko jim je kakšen kos kruha padel na tla, so ga pobrali, se vrnili v kuhinjo, ga ponovno dali v košarico in nesli nazaj ven. V naši piceriji, kjer sediš na šanku, ni nobena skrivnost, da pobirajo kruh iz že postreženih košaric in ga ponovno postrežejo, ob tem pa vidiš mularijo, ki zobotrebce vtikajo v nos (namenoma) in jih vračajo v stekleničko. Menda so nekateri videli tudi, da so olive s pice, ki jih gost ni pojedel, ponovno spekli na drugi pici.
Tisti, ki se mu gnusi domače pecivo, bi vsaj lahko pomislil, da če pečeš tudi zase, boš pa ja poskrbel, da bo pecivo neoporečno, česar pa ne moreš vedno trditi za natakarje in kuharje v gostilnah.
Sem pa kdaj tudi jaz zahtevna glede higiene. Enkrat je teta naredila francosko solato za praznovanje, kar sva morala z bratrancem tudi nekam prepeljati. In kar naenkrat on dvigne folijo, vzame žlico iz solate in: njammm, žlico pa nazaj noter zapiči. Da ne povem, da tiste solate nisem mogla niti probati.
matilda