Pijana Kokoš
Punce, jutri grem v PAriz za en teden, pa bom poročala o cenah tam...Sestrična pozna mesta, kjer se da kupovat dobre stvari po zmernih in nizkih cenah. Tako sem pred nekaj let inaletela na razpordajo YSL, Lacroixa in Nine Ricci ter Lagerfelda, s tem da lahko prideš v prostor s temi oblekami samo s posebno vstopnico. Sicer je vse skupaj huje kot v skaldišču, ker so obleke po škatlah, pa brez reda navešene po obešalnikih, amapk za takratnih 300 mark je bilo mogoče kupiti cel poletni tridelni komplet YSL, LAgerfeldovo krilo, pa še jakno in poletne hlače. In to res njihova roba, ne ponaredek (imam namreč to srečo, da je teta šivala za Nino Ricci, pa mi je odstopila vstopnico za dve osebi).
Sicer pa redko kaj kupim, kokaj določenega iščem. Sem bolj tip, ki kupi takrat, ko nekaj vidi, in mi je všeč. Poskusim in če odgovarja, kupim, če ne, čakam na naslednjo priložnost.
Namesto v Italijo ali Avstrijo pa je večji dogodek slovita Arizona. KAr prodajajo po BTC in drugih prodajalnah po Sloveniji, je nabavljeno iz večine istih mega skladišč kot roba, ki je na prodaj v Arizoni,s tem, da je tambistveno cenejša. Pa še izdelkovih njihovih šiviljskih delavnic so takšni, da samo gledaš, tako da je naprodaj tudi njihova roba, ne samo turška, kitajska, ukradena itd. Ko smo se vračali iz Sarajeva smo se namreč tam ustavili in za 75 evrov sem si kupila suknjič iz prave buret svile (pri nas bi za ta denar niti blaga ne dobila, kaj šele šivanje). Sem ga pokazala moji šivilji, naj pove ali je v redu ali ni, in ni imela pripomb na izdelavo, na kvaliteto blaga pa sploh ne, ker je, takestilka po izobrazbi, rekla, da gre za prvovrstno blago.
PA še je se bolje kot v Italiji, čevapi v lepinji, pa jagnjetina, burek, sirnica in krompiruša so prva liga. Mi gremo v jesenizopet malo tja zijala prodajat, smo rekli. Italija se mi zdi, da je malo passe, ravno zaradi teh Kitajcev, ki so se namnožili, da glava boli. Pa ista roba kot v njihovi trgovini v MB se mi zdi, da je povsod po njihovih trgovinah...
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pijana Kokoš

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci