Pozdravljeni!
Za slivestersko večerjo bi rada pripravila hobotnico v pečici, pa me zanima kako se to pripravi.
Ali imate kakšne dobre nasvete? Kaj pa najbolj paše zraven?
Hvala in lep pozdrav!
11111
Pozdravljeni!
Za slivestersko večerjo bi rada pripravila hobotnico v pečici, pa me zanima kako se to pripravi.
Ali imate kakšne dobre nasvete? Kaj pa najbolj paše zraven?
Hvala in lep pozdrav!
11111
Eno uro na majhni vročini, potem pa privij pečico do konca, da se malo zapeče.
nolaMene so učili dalmatinci-vsaj to je hobotnica z krompirjrm iz Hvara(izpod peke-ker tega pri nas skoraj ni-jo jast pečem v pekaču z pokrovom v pečici)Hobotnica se po pravilih peče toliko časa ,da se čebula spusti ,približno 2 -2,30uri pokrita
Narežemo krompir na večje kose,ga solimo-dodamo 1 veliko ali 2 manjši čebuli prerezani na 4 kose,dodamo 4,5 strokov česna -to lepo zložimo med krompir,3ali 4 paradižnike tudi zrežemo na 4 kose,vzamemo hobotnico(2kg ali več manjših,hobotnica naj bo zmrznena predhodno vsaj 48 ur-vzamemo jo iz zmrzovalnika dan pred peko,da se lepo,počasi odtaja,dalmatinci pravijo,da se hobotnica nikoli ne kuha posebaj)veliko razrežem po lovkah tako da so lovke v celem in jih položim med krompir-vse skupaj pa polijem z 3-4dcl olivnega olja-brez kakeršnih koli začimbe ali vina.(hobotnica mora biti predhodno zamrznjena,ker je drugače trda)
PA DOBER TEK
mojcejjSe strinjam z zadnjim. Jaz delam v tangine. Hobotnica, krompir,česen,vino. Če ne vina je voda okej. In čisto nič drugega razen soli in malo popra.
Počasi na low. 2 ure je okej pol pa ful eno 15 minut, da se zapeče in dobi barvo.
Zelo fino.
Multivitamin
multivitaminOd mojega prejšnjega zapisa sam napredovala do tega načina priprave hobotnice pod peko: preden jo dam v peko, dam hobotnico v pisker, v katerem je komaj kaka žlica vode. Pokrijem in pustim nekaj časa na zmernem ognju, da hobotnica spusti sok. Potem dam hobotnico v peko in jo pečem s krompirjem in malo vina, tik pred koncem peke pa v tekočino v piskru dam malo olivnega olja in kako žlico vina, s tem zalijem hobotnico&co v peki in še malo pečem in potem je vse to res za prste polizat. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo

Moj domači kruh