28. nov 2006 13:01
No, pa se nakulinariki ne bom učila le kuharije in peke pač pa tudi računalništva. Jess! Darkad, najbrž imaš v mislih lešnikove učke. Recept je iz maminega zvezka (ta moj neprecenljivi zaklad) Ga poiščem in prepišem. Sicer so pa na krožniku: figove kroglice kokosove palčke (podobno kot čupavci) linški keksi lešnikovi rogljički london rezine cimetove zvezdice bruseljske mandljeve rezine polnjene marelice (une štiri razmetane) angleški kolački napolitanke medenjaki kokosovi makroni že omenjne lešnikove učke madžarica polmeseci (pravzaprav orehove kocke, ker se mi ne da matrat s kozarcem) "mast pa cuker" obročki Na božičnem krožniku so pa še košnice in polnjene marelice se lepše vidijo. Za medenjake in cimetove zvezdice sem recept snela s foruma, pa tudi drugi recepti NISO avtorski. Nekaj jih je v mojo bazo prišlo z ustnim izročilom, nekaj je maminih, nekateri so iz kuharskih knjig, novembra in decembra pa rada zapravljam tudi za razne revije s piškotki... Kot rečeno, recept za učke pride. Lp, Irena