Gre za vprašanje ali je v blejskih kremnih rezinah ena izmed sestavin za kremo maslo, oziroma margarina??
Jaz trdim, da ga v kremi ni, mož (ki je seveda iz Bleda), pa trdi da je.
Kdo ima torej prav?
Levinjav
Gre za vprašanje ali je v blejskih kremnih rezinah ena izmed sestavin za kremo maslo, oziroma margarina??
Jaz trdim, da ga v kremi ni, mož (ki je seveda iz Bleda), pa trdi da je.
Kdo ima torej prav?
Levinjav
28. nov 2006 0:23
Kakšen mesec nazaj je bila na TV Slo oddaja Turistika o Bledu.Gospa,ki dela kremne za hotel Park,je v velikem kotlu segrevala mešanico rumenjakov,sladkorja,vanilina,gustina,ruma,in to je kuhala kar nekaj časa ,v še vročo maso je zamešala stepene beljake z sladkorjem,stroj je vso to mešanico dobro premešal in zlila je na pečeno listnato testo......o margarini ni bilo govora-zato se po moje ne uporablja-tudi jaz delam kremo brez margarine. kuharca37
28. nov 2006 6:36
Verjetno je malo pomešal, maslo pride v listnato testo.
28. nov 2006 8:13
Punce hvala za odgovore. Ma saj sem vedela, ker sem edina kuharica pri naši družini, moj mož ima pa sicer včasih kakšne popadke, ampak o peki slaščic pa na mojo srečo nima ravno veliko pojma. Levinjav
28. nov 2006 8:37
Le glej da te ne bo kdaj presenetil. ati zlati
28. nov 2006 9:49
Ti mu kar skušaj dopovedat, da imamo ženske vedno prav V teh rezinah pa 100 % ni masla. Ognjič
28. nov 2006 10:24
Zlati ati če me bo pa tako presenetil, bom pa zelo vesela. LevinjavKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mandljevi piškoti
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso