član od 20061856 sporočil
Evo, sele danes vam javljam. Pece se na 500, vendar ne pove ali farnheit ali tista ta druga enota. Kakorkoli ze, jaz sem pretvorila, pa pride oboje nekje med 220 do 250. jaz sem pekla na 220. Po mojem bi slo v vsaki posodi, ki je dovolj visoka. Sladkorja pa sigurno ne doda, vendar ne more biti popolnoma nic narobe, ce bi se dodal.
Zelo vazno je, da je pokrito. V spremnem tekstu razlaga o profesionalnih parnih pecicah, ki med peko brizgajo paro na kruh, kar da kruhu cudovito skorjico. Tudi sama sem ze eksprimentirala z lonckom vrele vode v pecici, iz katerega je med peko izhlapevalo. Kruh je tako postal nekoliko bolj hrustljav, vendar se zdalec ne tako kot po tej metodi. Poanta je v tem, da se v loncu ustvarja para (v tem kruhu je 42% vode in ta med peko izlapeva iz testa, kar v loncu ustvari paro). Mislim, da bi slo tudi s folijo, Sy prosim javi, ce je uspelo.
Jaz sem peki papir vrgla v lonec za vsak slucaj in ga bom najbrz tudi v bodoce, ker mi je blazno zoprno praskati z loncev in pekacev sprijete ostanke.
Javite, kako vam je uspelo! Jaz sem se danes cisto navdusena, ceprav je kruh vceraj dobesedno izpuhtel!
fresh