Ali kaj sušite slive? Letos so obrodile, da je veselje. Kupili smo sušilnico, zanima pa me, kako potem slive shranite, ko so že suhe. Da se ne pokvarijo. V škrnicelj? Škatlo? Kaj tretjega?
Hvala za vsak odgovor
Atina
Ali kaj sušite slive? Letos so obrodile, da je veselje. Kupili smo sušilnico, zanima pa me, kako potem slive shranite, ko so že suhe. Da se ne pokvarijo. V škrnicelj? Škatlo? Kaj tretjega?
Hvala za vsak odgovor
Atina
| gerna je napisal/a: |
| Mene pa zanima koliko časa se sušijo slive v ventilcijski pečici? Tako cirka koliko ur? gerna |
Najboljši odgovor je: toliko časa, da so suhe. Vem, da s tem ne pomagam dosti, ampak, tako je. Slive niso vdno enako sočne, ni vseeno, ali so polovičke ali celi plodovi, pri jabolkih je enako. Na tanke rezine narezane se sušijo veliko manj časa kot debeli krhlji. Vsekakor pa gre za več ur. Tudi v namiznem sušilniku je tako.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Schwarzwald kocke

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko