član od 200415860 sporočil
Atina in Levinjav, hvala za popravke; leta so tu, pa sem malo zamešala vse te like in imena...
Imam pa kolega v ZG, ga bom prosila, naj malo pogleda, če se tam kaj dobi na devedejih....nikoli ne veš...
Veverica, ne tako strogo pri malčkih. Če bosta tudi kaj neprimernega videla, ob vsem kar jima sicer dobro dene, jim nikakor ne bo škodilo - nasprotno, bolje bosta znala presoditi, kaj je dobro in primerno zanju, in kaj ne. In tudi radovednost, zakaj ne smeta nečesa pogledati, se bo tako polegla, pa še kriva se ne bosta počutila, če bosta pri dedku in babici kaj gledala na skrivaj, česar mama sicer ne dovoli.
Sama sem podobno ravnala kot ti, pa so mi vzgojiteljice v vrtcu z nekaj čisto konkretnimi argumenti in na prepričljiv način pojasnile, da znajo otroci, seveda ob sodelovanju s starši, ki jim vcepljajo prave vrednote, zelo dobro oceniti, kaj je dobro in kaj slabo, zanje primerno ali pa ne. Pa velja za vse, ne le za risanke. Pri nas se je izkazalo, da so imele prav, tudi glede risank in Barbike, če omenim samo dve zadevi, o katerih smo debatirali z vzgojiteljicami.
Takšna je pač moja izkušnja. Hotela sem samo reči, da četudi otrok med desetimi primernimi risankami vidi tudi kakšno slabo, zanj neprimerno, mu to zagotovo ne more škodit. Prej nasprotno, presojati se bo naučil med dobrim in slabim. Mamamia
mamamia