Zanima me kakšno sadje bi lahko dala poleg fig v marmelado
Hvala za nasvete
Zanima me kakšno sadje bi lahko dala poleg fig v marmelado
Hvala za nasvete
19. sep 2006 13:53
Na Hrvaškem sem kupila marmelado iz suhih fig in cimeta, suhih fig in pomaranče, suhih fig in lešnikov, suhih fig z meto in kakavom. Do sedaj sem probala samo tisto s cimetom in je bila odlična. Če narediš marmelado iz svežih fig in dodaš katerega izmed zgoraj naštetih dodatkov, po moje ne bo velike razlike. LP, piščanec
19. sep 2006 14:06
js sem naredila lani figovo marmelafo z dodatkom črnega vina (1-2 dcl na eno 3-4 kg fig), kr en dcl ruma in dost grenke čokolade sem dala zraven. pa še malo cimeta. je bil en tak okus, kot da bi jedel čokoladno-figovo kremo. ko sem odprla prvi kozarec, sem ga pol kr z žlico pojedla. haha sam da se kuha..
19. sep 2006 15:23
jaz sem jo delala iz fig, breskev, zribane jabolke (za pektin) in malo limoninega soka luna72
28. avg 2012 12:58
Ali bi se po vase obnesel okus figove marmelade z vanilijo? Ali bi to bil prevec bogat okus?
urska
28. avg 2012 13:18
Ursus, odgovora na tvoje vprašanje ne poznam.
Sem pa ravno sklestila kozarec figove marmelade, ki je vseboval tudi orehova jedrca. Za to kombinacijo lahko potrdim, da je božanska! ![]()
Vilma
28. avg 2012 13:47
Figovo marmelado z vanilijo sem probala, dobra.
Še boljša je bila z mandlji in grenkim kakavom, najboljša pa s pinjolami in malo čilija.
lp
mzm
28. avg 2012 14:01
Taka in drugačna.... Meni figova marmelada sploh ni všeč. Edino parkrat na leto jo dam v na pol prerezan brie, dodam orehe in pustim par ur.
28. avg 2012 15:36
Ufff Vanja, to samo berem pa se redim ... ha ha ha.
![]()
Bom probala vanilijevo razlicico in orehovo.
Sem pa pred kratkim delala marmelado iz rumenih sliv in dodala vanilijo in se je izsla taaaaako dobra marmelada, da bom zdaj vanilijo "turila" v vse kamor lahko ![]()
28. avg 2012 18:39
Moja teta na Korčuli nič ne komplicira pri kuhanju smokvine marmelade: domače smokve (fige), limonin sok in grobo narezana limonina lupina, sladkor,... Ena izmed najboljših marmelad kar sem jih jedla.
mojcas
28. avg 2012 19:33
Ja, vanilija je res nekaj posebnega. Če ti odgovaja njen okus, jo res lahko daš kamorkoli. ![]()
Tudi jaz jo obožujem, njen vonj me omami. Daljnega leta je bil en dečko, mi niti ni bil tako zelo všeč. Ampak v avtu je imel osvežilec zraka z aromo vanilije, sem mela čist mehka kolena.
![]()
Mal intimna informacija, vem, ampak tako zelo oddaljena, da je ostal od vsega skupaj samo lep spomin. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečin curry s kruhovimi cmoki

Jugoslovenka