Pustne miške
| darja- je napisal/a: |
| LP Danes dobim seme krompirja z rdečim mesom,baje je take barve kot rdeča pesa.Nisem ga še videla zdaj pa na netu iščem kakšne informacije pa ne najdem nič.... A katera pozna to sorto krompirja? Darja - |
Se je vmes že razjasnilo, ampak kljub temu - tale sličica mi je zelo všeč:

In pa link od Nasje - prava paša za oči, vrste za katere nikoli slišala, razen tistega čisto zadnjega. To je bil krompir moje mladosti, zelo,zelo okusen, pravili smo mu "roznik", žal je bil eden tistih, ki po par letih ni več dobro obrodil.
Kupovati ga moram žal pri trgovcih, ker nimam primernega skladiščnega prostora. Tam pač kupim kar imajo in se jezim, ker eden ni dober za pire (ostajajo grudice), drugi pa ne za čvrsto krompirjevo solato. Še najbolj vsestranska od tistega, kar je na razpolago, sta Desiree in Bintje.
Ciladarja, tisti vijolični krompir je lani prodajal M. na pladnjih, za hrano. Je pisalo, da ni za sajenje.
Preverjeno pa je, da se ga da posaditi in zraste. Ne bodi začudena, ker bodo tudi stebla temna, skoraj vijolična, listi zelo temno zeleni (ker imajo tudi to vijolično barvilo, ki je v gomolju). Krompirjevka zraste zelo visoko, dolgo raste, cveti obilno. Gomoljčki so bili zelo različni, od čisto majhnih, do precej velikih.
Ti pa odsvetujem, da ga uporabljaš v kakšnih zelenjavnih juhah, ker se vijolično barvilo izpere (vsaj delno) iz njega,... je pa zelo dober (in nekaj posebnega) kar v oblicah. Vsaj pri nas je končal v taki obliki. Ga bom tudi letos nekaj posadila, malo za veselje. Tako ali tako ga imam čisto malo.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pustne miške

Moje štručke