Tudi jaz sem se nekoliko potepala po Coloradu in predvsem okolici (Wyoming, South Datkota, Montana, Nebraska). V Coloradu sem bila nekaj dni v Winter Parku, ki je sicer smučarsko središče, ampak je bilo tudi septembra zelo lepo. Na začetku septembra je začel padati sneg, ki pa se je v dveh sneh zaradi vetra in toplote stopil. V tistem okolišu sem šla kar po prvi označeni poti na sprehod, ki pa se je zavlekel za 5 ur. Luštna tura, skoraj nikogar nikjer, šla pa sem kar po makadamski cesti. Tudi sicer je Winter Park kar prijetno mestece, če malce poklepetaš z domačini. Splača se vprašat za kakšne popuste v hotelu, včasih naletiš na dobro dušo.
Na poti z Denverskega letališča proti severu sem prespala v nekem motelu, ki je imel edini na moji poti hladilnik in še kuhalnik za vodo. Cena prenočitve je bila kar primerljiva tistim v drugih državah, ki sem jih obiskala.
Res pa se splača obiskat turistične urade in od njih izsilit zastonj zemljevide, ki sicer niso nič kaj poceni. V drugih državah so mi s takimi stvarmi veliko rajši postregli kot v Coloradu (ampak to še nič ne pomeni, ker je tam na voljo kaj več kot le nekaj turističnih uradov kot sem jih jaz obiskala).
Veliko turistov (ameriških) me je spraševalo, če sem bila v nekem nacionalnem parku blizu Boulderja, torej predvidevam, da je "in".
Hrano sem skoraj vedno kupovala v trgovinah (zaradi omejenega budgeta pač), se pa splača sem in tja poskusit tudi kaj drugega. Pite so bile povsod sanjske!
Ugotovila sem tudi, da bolj ko sem bila v odročnih krajih, bolj prijazni so bili domačini. In tudi manjše so bile vrste za internet.

Zgodb je nešteto, lahko bi pripovedovala nekaj dni. Se bom pa, če mi bo le sreča naklonjena, v tiste kraje vrnila. Indijanski duh me namreč kar naprej kliče...

Kozmeja
Sporočilo je spremenil(a) Kozmeja dne 15. sep 2006 07:51:06