član od 20066302 sporočil
Madonca,
kaj vi vse jeste, še boste zboleli. Jaz pa takole:
Ko vstanem, takoj en dober požirek ( ali raje dva ) travarice, potem kopalnica, potem kuham kavo, pa dokler čakam šilce ( ali raje dva ) sadjevca, potem kava ( s že tretjim cigaretom, če je pri roki kakšen francoski konjak, kaj češ boljšega ). Vse to pride kot en sestavni del prebujanja, recimo, priprava na zajtrk. Za zajtrk veliko ne kompliciram, nekaj režnjev bele slanine ( mesnata slanina se mi zdi nekam pusta ), kar tako narezana, lahko je zraven nekaj česna, vse to zalito z ( vem, mislite s šnopsom, pa ste se zmotili, jaz nisem pijanc ) flašo ( ali raje dve ) piva. No, tako podkrepljen, lahko pričakam malico.
Zdej pa zares: od zgornjega, ostane kava, včasih po zimi čaj ( zeleni ali indijski ), in to je takoj ko vstanem , okrog pol šestih. Ta pravi zajtrk pride na vrsto šele ob osmih do devetih, in jem kar mi paše: čaj/ bela kava, ( žitna, ne ta prava ), toast/kruh z maslac/margarina/marmelada, včasih jajce na oko, zelo poredko kakšna omleta, kdaj pa kdaj planiram jetrca ampak to je ponavadi pozneje, okrog desetih..
ežoj